Nieuws
/

Sjors Dekker slaat in slotfase toe

Sjors Dekker slaat in slotfase toe

Foto's Andre Weening/OrangesPictures - Sjors Dekker gaat juichend over de finish

Sjors Dekker uit Tynaarlo is winnaar geworden bij de wedstrijd voor elite/beloften. Na 80 kilometer kwam Dekker solo over de streep nadat hij in de laatste ronden zijn drie medekoplopers achter had gelaten.

De wedstrijd stond in het teken van een kwartet koplopers. Sjors Dekker, Stef Krul uit Tjalleberd, Bjorn Koster uit Roden en Tijs Dekker uit Oosthuizen gingen al snel aan de haal. De vier met Sjors Dekker, Krul en Koster namens de Noordelijke Wielervereniging Groningen (NWVG) werkten goed samen en dubbelden het eerste peloton in de slotfase.

De vier bleven bij elkaar en gingen in de finale uitmaken wie de mooiste bloemen mee naar huis mocht nemen. Koster opende het bal en kreeg een paar seconden voorspong. Zijn twee collega NWVG-ers hielden de benen stil en dwongen Tijs Dekker het werk te doen. Dat lukte één keer, waarna Sjors Dekker zijn kans pakte en met nog twee ronden op de het bord zijn definitieve slag sloeg.

Dekker kon op De Kolk zijn zege uitgebreid vieren en beleefde de winst optimaal. Na afgelopen zondag in Usquert zijn tweede zege van het seizoen. In de strijd om plek twee was Tijs Dekker de rapste voor Koster. Krul viel naast het podium.

De top tien:

1 Sjors Dekker, Tynaarlo

2 Tijs Dekker, Oosthuizen

3 Bjorn Koster, Roden

4 Stef Krul, Tjalleberd

5 Maarten van den Berg, Rijssen

6 Lars Woelders, Heerenveen

7 Jelte Krijnsen, Bolsward

8 Jitse Breeuwsma, Meerstad

9 Arjen Dillema, Doezum

10 Adne Koster, Roden

Foto - Het toptrio vlnr. Tijs Dekker, Sjors Dekker en Adne Koster omringd door de Van der Lijn Wereldmode rondemissen

 
Button