Nieuwsarchief
/

Schitterend crossweekend in Valkenburg aan de Geul

Schitterend crossweekend in Valkenburg aan de Geul

Schitterend crossweekend in Valkenburg aan de Geul

Valkenburg aan de Geul en Limburg beleefden een schitterend crossweekend. Duizenden fans waren naar de Cauberg afgezakt om het WK cyclocross te beleven. Zaterdag bleef de teller staan op 12.656 fans en zondag omzoomden 25.736 fans het parcours. Het totaal van 38.392 toeschouwers stemde de organisatie tevreden.

Onder hen ook vele coryfeeën uit de wielerwereld. Aandachtige toeschouwers waren onder meer de eerste Nederlandse veldritkampioen Huub Harings (1963), die in totaal zes keer de kampioenstrui mocht aantrekken, en zijn maat de Duitser Rolf Wolfshohl, de drievoudige wereldkampioen veldrijden.

Sportief bleef België de toonaangevende crossnatie. Drie gouden medailles gingen naar onze zuiderburen: Sanne Cant, Eli Iserbyt en Wout van Aert. De Nederlanders streden voor wat ze waard waren, maar een wereldtitel zat er niet in. Twee maal zilver, Ceylin del Alvarado en Joris Nieuwenhuis, en drie maal brons, Ryan Kamp, Lucinda Brand en Mathieu van der Poel.

Bondscoach Gerben de Knegt: "Voorafgaand aan het WK had ik aangegeven dat wij in elke categorie meedoen voor het podium. Het is mooi dat het ook zo uitpakt. Ik ben blij dat Nederland een talentvolle lichting heeft die nog vele jaren mee kan."

 

                    WK Veldrijden vereeuwigd in Gemeentegrot Valkenburg

In de Gemeentegrot in Valkenburg werd zondagmorgen een houtskool tekening van Antoine Aarts onthuld vanwege het WK Veldrijden. Valkenburg aan de Geul kent een lange wielergeschiedenis. In 1938 werd vanwege het WK op de weg de eerste tekening vereeuwigd. De tekening van het WK Veldrijden 2018 is ondertekend door Ger Koopmans, gedeputeerde van de Provincie Limburg, Gert Veenhuizen, voorzitter organisatiecomité, David Lappartient, voorzitter UCI en KNWU-voorzitter Marcel Wintels. Foto: Facebook Gemeentegrot Valkenburg

De WK-schoenen zijn weer schoon en gepoetst. Op naar de volgende moddersessie!

 

 
Button