Nieuwsarchief
/

Routeschema etappe Surhuisterveen Healthy Ageing Tour

Routeschema etappe Surhuisterveen Healthy Ageing Tour

Surhuisterveen is donderdag 11 april a.s. start- en finishplaats van de 2e etappe van de.Healthy Ageing Tour. De route van de etappe gaat door de gemeenten Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel. Het prachtige coulisselandschap zorgt voor een interessante route door de parel van Fryslân, de Fryske Wâlden.

De dames rijden eerst geneutraliseerd een ronde over het parcours van de Profronde en vervolgen na het passeren van de start/finish hun weg via de Gedempte Vaart. Bij het uitrijden van Surhuisterveen is het koers en wordt de neutralisatie opgeheven.

De route gaat in de lange lus vervolgens naar Eastermar, Sumar, Burgum, Hurdegaryp, Tytsjerk, Suwâld, Burgum, Jistrum, Kootstertille, Buitenpost, Twijzel, Kootstertille, Drogeham, Harkema, Reaskuorre oan de slûs, en weer terug naar Surhuisterveen. De lengte van de lus is 84 kilometer.

In de finale worden nog vier plaatselijke ronden van elk 12,8 kilometer verreden over Boelenslaan. De lengte van de 2e etappe is 134,4 kilometer. Daarmee is de etappe door de gemeenten Tytsjerksteradiel de langste etappe in editie 2019.

Foto: Reaskuorre oan de slûs - BDA

 
Button