Nieuwsarchief
/

Ronde van Gorredijk voor Stef Krul

Ronde van Gorredijk voor Stef Krul

Ronde van Gorredijk voor Stef Krul

Stef Krul uit Tjalleberd (foto boven) won woensdagavond de Ronde van Gorredijk. De 22-jarige renner van Metec-TKH CT reed vroeg in de wedstrijd weg met Remco Schouten.

Achter het tweetal stonden de neuzen van de concurrenten in het peloton op het vernieuwde parcours in de Gerdyk niet dezelfde kant op. Het tweetal reed eendrachtig samenwerkend naar een riante voorsprong. Pas toen het te laat was ontstond er een breuk in het peloton en ontstond een jachtgroep van elf renners. Wim Stroetinga (Vlasman CT - foto onder) was de snelste van de jagers en werd derde. De Stellingwerver won afgelopen weekend in het Duitse Cottbus samen met koppelgenoot Yoeri Havik nog een driedaags piste evenement.

In de slotronden ontdeed Krul zich nog van schaatser Remco Schouten (Jan van Arckel CT) uit Ammerstol, die binnenkort weer te vinden is op het zomerijs van Thialf. Krul, vorig jaar tweede in het NK beloften in Montferland achter Fabio Jakobsen, won dit seizoen al de PWZ-Zuidenveldtour. “ De conditie is goed. Ik hoop dit seizoen nog mooie dingen te doen met het NK en een aantal klassiekers in het verschiet.”

Johan Krol (Bakkeveen), Harry Sweering (Sneek) en Martijn Dijkstra (De Knipe) reden zich met een zesde, achtste en negende stek ook in de top-tien. Sipke Zijlstra (Burgum) was de beste amateurrenner in Gorredijk.

De volledige uitslag is te vinden op www.knwu.nl /wegwielrennen/uitslagen.

 
Button