Nieuwsarchief
/

Ronde van de Kerspelen 2021 in Nederlandse Loterij Clubcompetitie

Ronde van de Kerspelen 2021 in Nederlandse Loterij Clubcompetitie

 

Foto BDA: Het podium 2018 v.l.n.r. Jasper Rasch (2e), winnaar Jeff Vermeulen en Hartthijs de Vries (3e).

De Ronde van de Kerspelen is voor 2021 opgenomen in de Nederlandse Loterij Clubcompetitie. De wedstrijd met start en finish in Harkema staat voor zondag 21 augustus op de kalender. De wedstrijden reeks bestaat in 2021 uit zes wedstrijden, die, na herschikking, allen in de nazomer een plek hebben gekregen. Dat betekent dat de eerder afgelaste wedstrijden, Dorpenomloop Drenthe en de Zuiderzee Ronde, in het najaar worden verreden. 

De NLO Clubcompetitie kon in 2020 niet plaats vinden als gevolg van de maatregelen ter beperking van de verspreiding van het coronavirus. In 2019 wonnen VolkerWessels en Ramon van Bokhoven van De Jonge Renner (individueel en jongeren) de competitie.

In vergelijking met vorige jaren ontbreken de Omloop van de Veenkoloniën (organisatie zet in op het NK Jeugd), de Omloop van de Hoekse Waard en de Ronde van De Zuid-Hollandse Eilanden (slaan een jaar over in verband met eventuele coronamaatregelen) en de Omloop van de Zevenheuvelen (organisatie tekende in 2021 voor het EK Studenten, maar dat is inmiddels ook afgelast).

Clubcompetitie mannen
13/06 Wielerdag Roden

17/07  Zuiderzeeronde
21/08 Ronde van de Kerspelen - Harkema
04/06 Dorpenomloop Drenthe

11/09 Omloop van Staverden
25/26/09 Finaleweekend Watersley Sittard

Bron: NLO Clubcompetitie

 

 
Button