Nieuws
/

Romy Smid en Liza Pander vereeuwigd op site

Romy Smid en Liza Pander vereeuwigd op site

 

Romy Smid en Liza Pander waren donderdag 30 juli j.l. rondemiss Van der Lijn Wereldmode bij de 38e Profronde van Surhuisterveen. Beide sportieve dames vergezelden de renners bij de huldigingen op het podium.

Van het tweetal is Romy Smid de ervaringsdeskundige op het podium. Donderdag 11 april jl. fungeerde Romy als rondemiss bij de 2e etappe van de Healty Ageing Tour. De internationale etappekoers voor dames startte en finishte die dag in Surhuisterveen. “Spannend was het wel,” vertelt Romy. “Ik had totaal geen ervaring op het podium, maar achteraf viel het reuze mee. Het was een heel mooie ervaring. Het was gewoon een hele leuke dag. Bijzonder mooi was ook de run waar heel veel schoolkinderen aan meededen, de Daily Mile.” Tussen de bedrijven volgde ze het koersverloop van de 2e etappe op de grote schermen met beelden van NDC/Podium TV. “We hoefden niks te missen en de huldigingen gingen ook goed. Ik heb zin in de Profronde”.

De 17-jarige inwoonster van Kornhorn had haar verkiezing tot rondemiss te danken aan de titel ‘Miss Van der Lijn Wereldmode’ bij de jaarlijkse misswedstrijd Beauty Queen Netherlands, vorige herfst. “Het was mijn eerste keer dat ik aan de missverkiezing deelnam. Ze hadden mij al twee keer eerder gevraagd, maar ik vond het te spannend. Toen ze mij voor de derde keer vroegen ben ik overstag gegaan. Met als resultaat miss Van der Lijn Wereldmode.”

In het dagelijks leven volgt Romy de opleiding schoonheidsspecialiste aan het Alfa College in Groningen. In haar vrije tijd is paardrijden haar passie. “Nee, ervaring als rondemiss had ik niet. Verstand van wielrennen ook niet, maar het leek mij gewoon leuk om te doen.”

Liza Pander is nieuw. “Het lijkt me hartstikke leuk”, vertelt de 18-jarige Liza enthousiast. “Ervaring heb ik niet, maar toen Tessa Pander van Beauty Queen Netherlands mij vroeg, heb ik gelijk ja gezegd”. “De Profronde ken ik. Ik kom er bijna jaarlijks, maar van wielrennen heb ik weinig verstand. Zo nu en dan volg ik de Tour de France.” De passie van Liza ligt meer bij het voetballen. “Ik voetbal van jongs af aan. Eerst bij de jongens, later bij de meisjes en nu speel ik in het eerste damesteam van Harkema Opeinde. Voetbal is mooi, maar het sociale randgebeuren is ook heel belangrijk.”

Eind juni behaalde Liza haar diploma Maatschappelijke Zorg Opleiding. “In de vakantie ben ik vakantiehulp bij de GGD en na de zomervakantie begin ik met de opleiding Pedagogiek aan de NHL. Het leek mij altijd mooi om iets met kinderen te doen”, vertelt Liza haar toekomstambities.

De beide dames kennen elkaar niet. “Geen probleem”, meldt Liza. “Romy heeft ervaring en ik pas mij snel aan. We maken er gewoon een mooie dag van”.

 

 
Button