Nieuws
/

ROF lanceert fietssimulator op Torenplein Surhuisterveen

ROF lanceert fietssimulator op Torenplein Surhuisterveen

ROF lanceert fietssimulator op Torenplein Surhuisterveen

Het Regionaal Orgaan verkeersveiligheid Fryslân (ROF) lanceert op Kidsday 5 juli vanaf 12 uur een nieuwe fietssimulator op het Torenplein in Surhuisterveen. Deze simulator maakt mensen bewust van de gevaren van afleiding op de fiets, bijvoorbeeld door de smartphone. Het ROF wil zo het aantal ongelukken en boetes verminderen.

Smartphone

Sinds afgelopen maandag is het vasthouden van elektrische apparatuur op de fiets verboden. Denk aan smartphone, tablet of muziekspeler. In de fietssimulator, ontwikkeld door Responsible Young Drivers (RYD), wordt het effect van afleiding op de fiets nagebootst. Het ROF hoopt dat jong en oud door deze ervaring gemotiveerd zijn om dit gedrag achterwege te laten.

Workshops

De groepen 8 van de basisscholen uit Surhuisterveen en de regio volgen tijdens Kidsday workshops over verkeersveiligheid en gezondheid. Naast het ROF en RYD zijn ook het Wielercomité en de wijkagent er om kinderen mee te nemen in de wereld van verkeersveiligheid. Kidsday is de aftrap van de Feanster Wielerweek.

Foto: ANP/De Feanster

 
Button