Nieuwsarchief
/

Renners Cycling Team Fryslân 2019 bekend

Renners Cycling Team Fryslân 2019 bekend

Renners Cycling Team Fryslân 2019 bekend

Cycling Team Fryslân heeft de namen bekend gemaakt van de renners die volgend jaar deel uit maken van de ploeg. Totaal 17 renners zullen de kleuren van het enige Friese team in de nationale clubcompetitie verdedigen.

Naast gevestigde waarden als Henk Bos en Andries Weening zijn Sipke Zijlstra, Henk Jan Moorlag en Mark Prinsen de meest opvallende namen. Zijlstra, oud-lid van de nationale baanselectie, maakte vorig jaar niet onverdienstelijk zijn rentree in het peloton. De Oost-Groninger Moorlag, in het recente verleden een uitstekende MTB-er, staat ook op de weg zijn mannetje. Prinsen maakte een carrièreswitch. Als shorttracker liep hij de Olympische selectie mis. De koersfiets werd het afgelopen seizoen zijn nieuwe passie. Met knappe uitslagen bleek hij totaal geen last te hebben van aanpassingen in het wielermetier.

Cycling Team Fryslân wordt in haar plannen gesteund door een groot aantal sponsoren en suppliers. Hoofdsponsors zijn Houttec Prefab BV en Verf Van der Veer. Autosponsor is Friesland Lease. WV Snits gaat het management en de organisatie verzorgen.

De volgende renners verdedigen de kleuren van  Cycling Team Fryslân:

Adriaan Botma, Daniël Elzinga, Sipke Zijlstra, Mark Prinsen, Rutger van der Meer, Henk Jaap Moorlag, Eit Visser, Ruben Hoekstra, Henk Bos, Andries Weening, Guillaume Visser, Thiemen Siemensma, Maurits Buist, Gerrie van Lingen, Roelof de Jong, Mathijs Steenhuis en Jan Reinder Kempenaar

Foto @cycling team Fryslân

 
Button