Nieuws
/

René Hooghiemster wint ‘thuis’ in de Trynwâlden

René Hooghiemster wint ‘thuis’ in de Trynwâlden

René Hooghiemster wint ‘thuis’ in de Trynwâlden

René Hooghiemster won de 17e editie van de Omloop van de Trynwâlden. De Alecto-renner, getogen in de Trynwâlden, moest in de finale afrekenen met Marien Bogerd.

“Marien was de ideale vluchtmaat. Een tijdrijder pur sang”, vertelt Hooghiemster aan de meet. “Voor mijn een ideaal scenario. Ik wist dat ik het in de sprint zou kunnen afmaken. Als het dan lukt, geeft het veel voldoening”.

Het tweetal maakte deel uit van een kopgroep van negen renners, die ruim over half koers ontstond. Henk Bos (Cycling Team Fryslân) was de snelste van de rest en werd derde.

De verdere uitslag van de 17e Omloop van de Trynwâlden: 4. Björn Bakker; 5. Guillaume Visser; 6. Adriaan Botma; 7. Arjan Elverink; 8. Martijn Dijstra; 9. Abe Celi; 10. Aron de Jong; 11. Gerrie van Lingen; 25. Daniël Elzinga.

Het was de tweede overwinning voor Hooghiemster in de Trynwâlden. Ook in 2011 was hij de sterkste.

Vaste traditie in de Trynwâlden is dat de winnaar van de Omloop een krans krijgt omgehangen. Sinds jaar en dag is dit het creatieve werk van de familie Bergsma. “Ik soargje foar it grien en de froulju dogge de blommen”, vertelde Pieter Bergsma.

 
Button