Nieuwsarchief
/

René Hooghiemster stopt na dit seizoen met wielrennen

René Hooghiemster stopt na dit seizoen met wielrennen

Foto DBA - René Hooghiemster wint begin september 2019 zijn eigen Omloop van de Trynwâlden. 

René Hooghiemster stopt na dit seizoen met wielrennen

René Hooghiemster (34) maakte vanmiddag op zijn facebookpagina bekend dat hij na dit seizoen gaat stoppen met wielrennen. De in Sneek wonende en in Oentsjerk geboren en getogen  Hooghiemster kwam in januari op Mallorca in een afdaling hard in aanraking met een busje. Zwaar gewond en met diverse breuken werd de Fries overgebracht naar het ziekenhuis. Na een lange revalidatieperiode klauterde Hooghiemstra weer bij de wal op. 

“Na dit seizoen zal ik stoppen met wielrennen. Helaas ben ik begin dit jaar door een val niet in actie gekomen voor mijn Team P&S Metalltechnik. Dit jaar is desondanks voor mij een ‘topsportjaar’ geweest, waar ik met een goed gevoel op terugkijk. Ik ben aangemoedigd en gesteund door familie, vrienden en artsen. Daarnaast heb ik door de steun uit de wielerwereld een bijzonder jaar gehad. Ik kijk met een tevreden gevoel terug op mijn actieve fietsloopbaan en had ik dit voor geen goud willen missen”.

“Uiteraard blijf ik actief in de wielersport waarin ik al een paar jaar Uiteraard blijf ik actief in de wielersport waarin ik al een paar jaar KALAS Sportswear Benelux vertegenwoordig in Nederland. Met mijn bedrijf Rocq Sports zal ik mij hier verder op concentreren en kijk ik de toekomst met veel levenslust en uitdagingen tegemoet”.

“Afgelopen vrijdag hebben de mannen van Arriere de la course een podcast opgenomen over mijn wielerleven en het afgelopen jaar. Hierin vertel ik mijn verhaal waarin ik ook aangeef geen koersen meer te gaan rijden. Ik wil een ieder bedanken die mij op wat voor manier dan ook heeft uitgedaagd, gemotiveerd, gestimuleerd of heeft aangemoedigd. Tot snel! Klik hier voor de link naar de podcast: https://podcastluisteren.nl/.../Een-podcast-over...”.

Hooghiemster won in zijn carrière onder meer de Parel van de Veluwe en de Omloop van de Kempen. In september 2019 won hij zijn eigen Omloop van de Trynwâlden. Ook op zijn palmares een etappeoverwinning in de Franse rittenkoers Tour du Loire et Cher. En uiteraard zijn twee podiumplaatsen in de Arno Wallaart Memorial. Hooghiemstra reed in de loop der jaren voor verschillende ploegen: Löwik Meubelen, Koga, Baby Dump, Alecto en sinds begin dit jaar voor de Duitse formatie Team P&S Metalltechnik.

Foto onder: René Hooghiemstra in tweede positie in actie tijdens de Profronde van Surhuisterveen.

 
Button