Nieuws
/

Regiorijdster Laura Krans kijkt uit naar de kampioenschappen

Regiorijdster Laura Krans kijkt uit naar de kampioenschappen

Bij de nationale titelstrijd staan ook verschillende deelnemers uit de regio aan de start. Een van hen is Laura Krans uit De Wilp. Wekelijks rijdt zij haar wedstrijden in het veld. Dit doet de in het Westerkwartier wonende Krans niet onverdienstelijk. Dit seizoen wist ze al een aantal podiumplaatsen te behalen in vaak sterke deelnemersvelden. Toch bijzonder voor iemand die alles zelf regelt, want ze maakt geen deel uit van een groot team. ,,Dit regelen doet ik samen met mijn man en oud-veldrijder Jan Albert Krans. Het regelen kost veel tijd. In de zomermaanden probeer ik alles rond te krijgen voor het dan komende seizoen. Ik heb er nog altijd veel plezier in en dat helpt.”

Op de vraag of het bijzonder is om zo dichtbij huis het kampioenschap te kunnen rijden, antwoordt Krans als volgt. ,,Het is zeker bijzonder. Normaal zijn de kampioenschappen vaak verder van huis. Dan is het prachtig om een keer een kampioenschap te mogen rijden voor eigen publiek. Veel mensen die langs de kant staan, ken ik persoonlijk.” Of ze mee gaat doen om de podiumplaatsen. ,,De wereldtop staat hier aan de start. Ik zal erin vliegen en ik kijk waar ik uit kom.”

Laura Krans gaat starten bij het hoofdnummer van de vrouwen. Ze zal op zaterdag 13 januari om 15.00 uur het startschot horen op de Vierhuisterweg.

Laura Krans begin dit jaar in actie in de Centrumcross. Foto AWFoto

Foto: Gemeente Achtkarspelen

 
Button