Nieuwsarchief
/

Recordaantal inschrijvingen voor Feanster40

Recordaantal inschrijvingen voor Feanster40

Nooit eerder stonden er zo veel mensen aan de start in zwembad Wettervlecke in Surhuisterveen.

De Flexibele Makelaar Feanster 40 is een recreatieve triathlon over veertig kilometer, in en rond Surhuisterveen. Deelnemers moeten achtereenvolgens één kilometer zwemmen, dertig kilometer fietsen en negen kilometer lopen. De finish is traditiegetrouw op De Kolk in het centrum van Surhuisterveen.

,,We zijn blij dat we dit jaar zóveel deelnemers aan de start mogen verwelkomen”, zegt organisator Jalco Huisma. ,,Er staan vooral veel mensen uit Surhuisterveen en omgeving die aan de start. Ook dorpen als Harkema, Surhuizum en Boelenslaan zijn goed vertegenwoordigd. Dat is mooi: het is een teken dat de triathlon leeft hier in de regio.” Verder zijn er ook deelnemers uit Amsterdam, Enschede en zelfs uit Duitsland.

De Feanster 40 wordt mogelijk gemaakt met de steun van veel bedrijven uit de regio. Hoofdsponsor is makelaarskantoor De Flexibele Makelaar uit Surhuisterveen. Uniek aan de triathlon is dat deelname open staat voor iedereen: van mensen die voor een snelle tijd gaan, tot deelnemers die puur meedoen ‘om de finish te halen’. ,,Hardlopen, wandelen of een combinatie: het maakt niet uit”, zegt Huisma. ,,Het belangrijkste is dat iedereen voor zichzelf de uitdaging aan kan gaan.”

De inschrijving sluit op 31 mei. Meer informatie op de website: www.feanster40.nl

 
Button