Nieuws
/

Eerste 'klinkertapijt' in winkelhart Surhuisterveen gelegd

Eerste

Foto DBA - Het eerste 'klinkertapijt'  vanaf de start en finish van de Profronde bij de Feanster Toer in het winkelhart van Surhuisterveen is gelegd.

Witteveen Surhuisterveen is op dit moment volop bezig met de uitvoering van de reconstructie van het centrumplan van Surhuisterveen.

De afgelopen dagen hebben de kasseiers van Bestratingsbedrijf Nijboer & Spoelstra BV het eerste 'klinkertapijt'  gelegd. Vanaf de Feanster Tour, waar de start en finish van de Profronde liggen, tot en met de kruising met de Gedempte Vaart liggen de eerste stenen in het wegdek. 

Maandag 28 september jl. werd het startsein gegeven voor de 1e fase. Vanaf de Gedempte Vaart langs het Torenplein naar de Kolk tot aan de kruising Groningerstraat.

In het gebied van de start en finish van de Profronde aan de voet van de Feanster Toer zijn alle klinkers verdwenen. Klinkers waarop topsprinters als Peter Sagan en Marc Cavendish vlijmscherpe sprintjes uitvoerden en toppers als Chris Froome, Geraint Thomas, Bauke Mollema en Steven Kruijswijk de Gouden Fiets buit maakten.

Ook het loopgebied tussen Albert Heijn, It Stee foar iters en drinkers en Terstal, het zogenaamde Franse pleintje, wordt in deze 1e face onderhanden genomen. Inmiddels hebben ‘kasseiers’ het plein voorzien van nieuwe bestrating.

Planning & Fasering
De werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd om zo de bereikbaarheid van de ondernemers te kunnen waarborgen. 
De fasering van de werkzaamheden is als volgt. 

Fase 1: Vanaf de Gedempte Vaart langs het Torenplein naar de Kolk tot aan de kruising Groningerstraat, inclusief de rand rondom het Torenplein, de ingang naar de Jumbo en het loopgebied tussen Albert Heijn, It Stee en Terstal.

Fase 2: Vanaf de Groningerstraat richting De Dellen, inclusies de zijpoten Groningerstraat, Slotstraat en Dr. van Kammenstraat en de inrichting van het parkeerterreintje tussen Terstal en Kolkzicht.

Fase 3: De Dellen vanaf de Dr. van Kammenstraat tot en met de kruising De Dellen / Nije Jirden, inclusief het parkeerterrein van de Action. 

Uitvoering fase 1: Najaar 2020 
Uitvoering fase 2: Voorjaar 2021 tot bouwvak
Uitvoering fase 3: Najaar 2020. Start na de profronde (27-7-2021)

Foto DBA - Het 'Franse pleintje' is in het kader van de reconstructie ondertussen voorzien van een nieuwe klinkerbestrating.

 
Button