Nieuws
/

Rabobank maakt Wielerronde Surhuisterveen inclusiever

Rabobank maakt Wielerronde Surhuisterveen inclusiever

Foto Rabobank - vlnr. Sjoukje Couperus (WCS), Durk Mous (Rabobank Noordoost Friesland), Thea Neijenhuis (WCS), Ale Procee (WCS)

Momenteel genieten we weer volop van de Tour de France. Hoe gaat Mathieu van der Poel het doen. Hoe zal het Wout van Aert en Jonas Vingegaard vergaan na hun blessureleed. Hoe is het met de vorm van Tadej Pogacar na zijn winst in de Giro d’ Italia. Allemaal topsport wat altijd vol op in beeld is.

Maar er is ook veel topsport binnen de wielersport waar de aandacht minder op gevestigd is. Want wie kent Jetze Plat? Of wie kent Mitch Valize of Chantal Haenen? Bij weinig mensen gaat waarschijnlijk een lichtje branden. Plat, Valize en Haenen zijn allemaal van wereldniveau in hun sport handbiken. Zo is Plat meervoudig wereldkampioen en olympisch kampioen.

Rabobank en ook het Wielercomité Surhuisterveen vind dat ook deze sporters een groter podium verdienen. Daarmee heeft Rabobank het Wielercomité verzocht om te zorgen voor een meer inclusiever dagprogramma waar er ook ruimte is voor wielersport dat meer aandacht verdient. Door intensieve gesprekken en met een open blik is er dit jaar een wedstrijd voor handbikers en ID cycling tijdens de 42e Profronde van Surhuisterveen. Er komen bij het handbiken maar liefst vier heren categorieën en twee vrouwen categorieën aan het vertrek in de Wielerparel van Noord Nederland.

De wedstrijd valt onder het Nationaal Handbike Circuit.

Naast de handbikewedstrijd zullen ook de atleten met een mentale beperking hun kunsten vertonen. De zogenaamde ID Cyclingwedstrijd zal als een categorie worden verreden.

“Grutsk”, geeft voorzitter Ale Procee van het Wielercomité Surhuisterveen aan. “Het is mooi dat we in samenwerking met Rabobank een inclusiever programma gaan bieden tijdens ons evenement en hopen dat de deelnemers maar ook het publiek gaat genieten”, voegt Procee toe.

Rabobank is blij dat het Wielercomité Surhuisterveen mee wil werken aan de ambitie van de bankier. “We streven ernaar om inclusief te zijn en iedereen het gevoel te geven dat hij of zij bij de Rabobank hoort. We werken vol enthousiasme aan deze ambitie”, legt Durk Mous van Rabobank Noordoost Friesland uit. “We hopen een sportieve strijd tussen de deelnemers”.

Het programma van de 42e Profronde van Surhuisterveen begint 23 juli aanstaande om 13.30 uur met de handbikewedstrijd en de wedstrijd voor ID Cycling start om 15.30 uur.

 
Button