Nieuwsarchief
/

Ploeg Pieter Weening Roompot-Charles stopt

Ploeg Pieter Weening Roompot-Charles stopt

Ploeg Pieter Weening Roompot-Charles stopt

De ploeg van Pieter Weening, Roompot-Charles CT, stopt aan het einde van het seizoen.

Dit maakte teammanager Michael Zijlaard vanmorgen bekend. De zoektocht naar een sponsor voor 2020 is niet geslaagd.

Roompot had in een vroegtijdig stadium al aangegeven na vijf jaar de sponsoring te stoppen. Elf renners van de huidige ploeg, waaronder Pieter Weening en Lars Boom, moeten nog op zoek naar een nieuwe werkgever. Weening, zondag nadrukkelijk in beeld tijdens het WK in Yorkshire, heeft aangegeven nog door te willen als wielerprof. De Harekiet kwam in 2016 de gelederen van Roompot versterken. De jaren voor dien reed hij achtereenvolgens voor Rabobank Development Team (2001-2003), Rabobank CT (2004-2011), Orica GreenEdge (2012-2015).

In de kleuren van Roompot won Weening in 2016 een etappe en het eindklassement in de Ronde van Noorwegen en een etappe in de Ronde van Zwitserland (WorldTour); in 2017 won hij het bergklassement in de Ronde van Yorkshire en de Ronde van Oostenrijk en een etappe in de Ronde van Noorwegen; in 2018 won hij een etappe in de Ronde van Oostenrijk en dit jaar won het een etappe in de Ronde van Luxemburg.

De afgelopen twee jaar waren renners van Roompot-Charles present bij de jeugdclinic op de Feanster wielerbaan tijden de profrondedag.

 
Button