Nieuwsarchief
/

Pieter Weening lost startschot PWC

Pieter Weening lost startschot PWC

Pieter Weening lost startschot PWC

Pieter Weening lost zaterdag 27 juli a.s. het startschot van zijn eigen classic op het Torenplein in Surhuisterveen. De geroutineerde prof van Cycling Team Roompot-Charles, met etappeoverwinningen in de Tour en de Giro, klimt daarna zelf op de fiets voor een rit over 100 of 150 kilometer. De dinsdag erna, de 30ste juli, staat Weening aan de start van de 38ste Profronde.

De deelnemers aan de PWC hebben de keuze uit vijf nieuwe routes: 25, 40, 60, 100 en 150 kilometer. Na afloop ligt er voor elke deelnemer een fraaie medaille klaar.

De tocht over de kortste afstand is voor alle deelnemers gratis. “Zo kunnen zoveel mogelijk gezinnen en ouderen meedoen aan dit fietsevenement in Surhuisterveen”, stelt toerritcoördinator Jack Bouw. Lifestyle is momenteel een hot item voor onder meer overheden en sportbonden. ,,Met de Pieter Weening Classic dragen we eraan bij om mensen in beweging te krijgen”, aldus Bouw. ,,Dat dit gebeurt door schitterende natuur is daarbij mooi meegenomen. De Rabobank zal onderweg zorgen voor een gezonde versnapering.”

Meer informatie over de PWC op www.wielrennensurhuisterveen.nl.

 
Button