Nieuwsarchief
/

Pieter Weening wint 2e etappeTour of Luxembourgh

Pieter Weening wint 2e etappeTour of Luxembourgh

Pieter Weening wint 2e etappe Tour of Luxembourgh

Pieter Weening won vanmiddag  de 2e etappe van de Ronde van Luxemburg. De frontman van Roompot-Charles CT had op de meet in Rosport nog twee tellen over. "Het was een harde finale met veel wind," meldde Weening aan de meet. "In de laatste klim probeerde ik de zaak te forceren, maar het peloton kwam terug. Twee mannen gingen door, Eduard Grosu en Andrea Pasqualon.Ik pikte weer in. Gezamenlijk reden we weer weg, maar het was alle hens aan dek. Pasqualon kraakte en moest er af. In de laatste 500 meter ging het gluiperig omhoog en heb ik alles of niets gespeeld. Grosu moest lossen. Tweehonderd meter voor de finish wist ik dat de overwinning in de knip was."

De vijfdaagse rittenkoers (2.HC) in het Groothertogdom duurt tot en met zondag. Naast Weening rijden ook Maurits Lammertink, oud-winnaar (2016), Sjoerd van Ginneken, Nick van der Lijke, Mathias De Witte, Huub Duyn en Arjen Livyns in de kleuren van Roompot-Charles. Vanavond om 19.00 uur staat de eerste renner aan het vertrek voor een proloog over 2,1 kilometer door de binnenstad van Luxemburg-Stad.

Het etappeschema van de Skoda Tour of Luxembourgh 2019

05/06 Proloog: Luxembourg – Luxembourg 2,1 km

06/06 Etappe 1: Luxembourg – Bascharage 191,3 km

07/06 Etappe 2: Steinfort – Rosport 168,6 km

08/06 Etappe 3: Mondorf – Diekirch 178,7 km

09/06 Etappe 4: Mersch – Luxembourg 176 km

De Skoda Tour de Luxembourg 2019 is live te volgen op de livestream van RTL. Koersdirecteur is Andy Schleck, de winnaar van de Profronde van Surhuisterveen 2010.

Meer informatie: https://www.aotdl.com/

Foto onder: Andy Schleck, winnaar van de witte jongerentrui in de Tour de France, geinterviewd door Sjoerd Marten Vrieswijk.

 
Button