Nieuwsarchief
/

Pieter Weening Classic met vijf nieuwe routes

Pieter Weening Classic met vijf nieuwe routes

Pieter Weening Classic met vijf nieuwe routes

Zaterdag 28 juli a.s. wordt de 13e editie van de Pieter Weening Classic voor toerfietsers verreden. De deelnemers en deelneemsters kunnen weer kiezen uit vijf routes: 25, 40, 60, 100 en 150 kilometer. Epicentrum van het toerfietsfestijn is het Torenplein in Surhuisterveen, dat voor deze gelegenheid wordt omgedoopt in Piazza Pieter Weening. Het plein wordt op de dag van de Classic omgetoverd in een gezellig fietsplein met diverse stands, horeca en muziek!

Voor alle vijf afstanden, die op het toermenu staan, heeft de organisatie nieuwe routes gerealiseerd. “De nieuwe routes zijn klaar,” meldt toercoördinator Jack Bouw van Stichting Wielercomité Surhuisterveen. “We zitten nu in de fase om de puntjes op de i te zetten en de routes te controleren op eventuele calamiteiten.” De exacte routes worden t.z.t. bekend gemaakt. “Maar, om al vast een tipje van de sluier op te lichten, de drie langste routes gaan in zuidelijke richting en de twee kortste routes gaan in noordoostelijke richting.”

Samen met leden van TFC Surhuisterveen en andere vrijwilligers wordt druk gewerkt om het jaarlijkse toerfestijn in de steigers te zetten. 

Meer informatie over de Pieter Weening Classic op deze site. Binnenkort is het ook mogelijk om digitaal in te schrijven via deze site. 

Pieter Weening

Pieter Weening uit het naburige Harkema won in 2005 een etappe in de Tour de France. Naar aanleiding van dit succes van de voormalige Rabobankrenner is het idee ontstaan om voor toerfietsers een Pieter Weening Classic te organiseren. Weening won ook twee etappes in de Giro d’Italia (2011 en 2014) en droeg in 2011 ook vier dagen de roze leiderstrui. In 2016 won hij een etappe in de Ronde van Zwitserland. Ook won hij het eindklassement van de Ronde van Polen (2013) en de Ronde van Noorwegen (2016).

Van 2012 tot 2015 reed hij voor de Australische formatie Orica-GreenEdge en vanaf 2016 in het oranje shirt van Roompot-Nationale Loterij CT.

 

 

 
Button