Nieuwsarchief
/

Pieter Weening Classic 2020 anders dan anders

Pieter Weening Classic 2020 anders dan anders

 

Foto: Sietze de Boer

Pieter Weening Classic 2020 anders dan anders

De Pieter Weening Classic 2020 was anders dan de voorgaande veertien edities. Niet meer de start en finish aan de voet van de Feanster Toer op het Torenplein midden in het dorp. De coronamaatregelen noopten om te verkassen naar het ijsbaanterrein op sportpark Blauknopke, waar de nodige voorzorgsmaatregelen beter uitvoerbaar waren. Voorzorgsmaatregelen die veel extra werk van de vrijwilligers vergden. Maar het lukte. Chapeau voor ruim de zestig (!) vrijwilligers die voor, tijdens en na de toerklassieker hun handen uit de mouwen staken. Er kon gefietst worden. Vijf nieuwe routes. Dit keer binnen de grenzen van de provincie Fryslân.

De reacties van de deelnemers op de tocht waren positief. “Het was een supertocht met hele goede pijlen langs de weg. Heel erg bedankt er voor en tot volgend jaar”. Zo maar een reactie van één van de deelnemers.

Pieter Weening zelf was ook present. De renner van Trek-Segafredo had tussen de bedrijven door even tijd gemaakt om het startschot te lossen. Na de late Avondetappe in huize Weening in Harkema op vrijdagavond en zijn vlucht naar Italië in de namiddag om zich te melden voor de achtdaagse rittenkoers Tirreno-Adriatico, die maandag van start is gegaan.

De 15e Pieter Weening Classic was een coproductie van Stichting Wielercomité Surhuisterveen en Toer Fiets Club Surhuisterveen. Iedereen die mee heeft gewerkt aan het welslagen van het evenement: Hartelijk Dank!

Triest was dat de Pieter Weening Classic werd overschaduwd door het overlijden van één van de deelnemers, die vlak voor zijn start onwel werd. Hoewel de medische hulp snel ter plaatse was, mocht deze niet meer baten. ‘Ons medeleven gaat uit naar de familie van de overledene. Wij wensen hen alle sterkte toe."

 

 
Button