Nieuwsarchief
/

Pieter Weening ambassadeur van Cyql

Pieter Weening ambassadeur van Cyql

Uiteraard konden we er niet omheen. Ex-profrenner Pieter Weening en ondernemers Jan Kooistra en Wouter Slotegraaf hebben een aantal zaken gemeen. Dat ze geboren en getogen zijn in Harkema is een eerste overeenkomst. De tweede overeenkomst is de liefde voor de sport. Jan en Wouter waren jarenlang actief als voetballer bij vv Harkemase Boys en ook Pieter was hier vaak te vinden.  In het jaar dat Pieter zijn Tour-etappe won, hadden Jan en Wouter met hun vorige onderneming nét de fanwebsite van Pieter gelanceerd. De laatste jaren hebben beide ondernemers ook de wielersport omarmd en recent heeft Wouter ook aan den lijve ondervonden dat de vermogenswaardes van Pieter nog prima zijn ondanks zijn afscheid als professioneel wielrenner. Om de eerste klim van de dag – de Bemelerberg – vond Wouter reeds zijn Waterloo…

Tijdens deze fietsrit hebben we de eerste verkennende gesprekken gevoerd. Pieter is erg enthousiast over het platform. “Ik denk dat Cyql een uniek platform is met heel veel toegevoegde waarde voor fietsclubs en de fietsende leden. De uitdagingen die fietsclubs en groepen ervaren bij het afstemmen van de ritten geldt niet alleen in Nederland. Ik denk dat Cyql eigenlijk in alle fietsculturen en landen een waardevolle toevoeging gaat zijn. Ik draag graag mijn steentje hier aan bij”.

Wouter Slotegraaf is uiteraard blij met het feit dat Pieter Weening zich wil inzetten voor Cyql. “Uiteraard liepen we al wat langer rond met het idee om Pieter te benaderen. Nu hij iets meer tijd heeft om zich op andere zaken te focussen, hebben we contact met hem gezocht. Een middagje fietsen in Limburg en aansluitend een gezellige evaluatie met een biertje erbij, maakte dat we al gauw veel mogelijkheden zagen”.

Hoe de exacte bijdrage van Pieter er uit gaat zien, is nog niet helemaal scherp en duidelijk en gaat de komende periode meer vorm krijgen. “Deze samenwerking heeft een groot voordeel, ik kan mijn kennis van mobiele apps en digitale platformen ook een beetje bijschaven. Destijds met de lancering van mijn eigen website, wist ik ook al niet wat me overkwam” aldus een lachende Weening. “We nemen Pieter graag bij de hand, maar dan moet hij wel beloven dat ik bij een volgende fietsrit niet wederom binnen 10 kilometer helemaal naar de vaantjes wordt gereden” vult Wouter aan. “Dat was beslist geen pretje!”

Maandagavond 31 mei a.s. start de pilotfase introductie CYQL. TFCSurhuisterveen en diverse andere fietsclubs doen hier aan mee in samenwerking met de NTFU.

Meer informatie op www.cyql.app

 
Button