Nieuwsarchief
/

Peter Schulting wint laatste Omloop van De Kompenije

Peter Schulting wint laatste Omloop van De Kompenije

Peter Schulting won zaterdagavond de laatste Omloop van De Kompenije.

De renner van Monkey Town CT versloeg René Hooghiemster met banddikte. Ronald Kruijer finishte als derde.éde koers naar haar hand zette. Naast bovengenoemd drietal maakten ook Johan Knol (Bakkeveen), Hartthijs de Vries (Kollum), Rick Ottema (Leeuwarden) en Patrick van der Duin (Nieuw Roden) van de frontgroep. In de finaleronden met nog tien kilometer te gaan, braken Schulting, Hooghiemster en Kruijer succesvol uit.

Schulting was duidelijk in zijn nopjes met winst. “ Ik startte het seizoen voortvarend in de Ster van Zwolle en met de winst in de Omloop van de Houtse Linies, maar eind april brak ik mijn sleutelbeen. Dat werpt je toch terug. Maar gelukkig kon ik mijn herpakken met korte uitslagen in de Zuid-Friesland, Limburg en Midden-Brabant. De winst vandaag was nipt, maar ik ben er blij mee.”

Dit in tegenstelling tot René Hooghiemster. “Hier baal ik van. Ik kwam alleen hier naar toe om te winnen, maar Peter is een terechte winnaar. De conditie van het voorjaar komt langzaam maar zeker weer terug. Vorige week reed ik kort in Denemarken. Het vizier is nu gericht op het NK komende zondag in Brabant.” 

Verrassend was de derde plaats van Ronald Kruijer. De marathonschaatser uit Donderbroek, de roots liggen in Heiligerlee, heeft amper koersen in de benen. “Dat brak me in de laatste kilometers ook een beetje op. Ik was blij dat ik bij Peter en René kon blijven.” Kruijer verdeelt de komende weken zijn aandacht tussen de koers en het zomerijs van Thialf.

De Omloop van De Kompenije was zaterdag weer perfect georganiseerd door koersdirecteur Pieter Postma en zijn vaste mannen en vrouwen. Een sterk deelnemersveld met ruim honderd renners stond zaterdagavond aan de start op de Tsjerkebuorren. “Speciaal voor dit parcours ben ik gekomen”, vertelt René Hooghiemster. “ Een mooie omloop van ruim drie kilometer.”

Na 15 edities, de organisatie van twee districtkampioenschappen stopt de organisatie. “15 jaar hebben we met veel plezier en enthousiasme ons ingezet voor met name wielrenners uit de regio. Nu is het aan anderen om dit op te pakken.”

Foto Sjoukje@organisatiedekompenije

 
Button