Nieuwsarchief
/

Info Pieter Weening Classic

Info Pieter Weening Classic

Foto - Bij de PWC is op het Torenplein een fietsenstalling aanwezig.

Belangrijk
Op de startlocatie zijn twee belangrijke regels:
1. Denk om elkaar en houd afstand van 1,5 meter!
2. Ga na aankomst zo snel mogelijk van start.

Fietsenstalling aanwezig
Op de startlocatie is een kleine (onbewaakte) fietsenstalling aanwezig.

Startbogen - éénrichtingsverkeer
De binnenkomst /entree op het Torenplein is via de boog van de Rabobank. De fietsenstalling bevindt zich na de boog. Nadat je stuurbord is gescand verlaat je het plein via de zwart/gele boog van TFC Surhuisterveen. De 25 en 40 km route deelnemers slaan daarna linksaf. De overige deelnemers op de afstanden 60, 100 en 150 km, slaan rechtsaf. Houd rekening met elkaar!

Starten met barcode (print of op mobiel)
Print je bevestigingsmail met barcode en neem deze mee naar de start. Of zichtbaar op je mobiele telefoon is ook voldoende. De barcode uit je bevestigingsmail moet leesbaar zijn. Je barcode moet je kunnen tonen om deel te nemen aan de tocht. Ingeschreven NTFU/KNWU leden, kunnen ook hun ledenpas (incl. barcode) tonen. Dit is ook voldoende om deel te nemen aan de tocht. 

Startvakken, kom niet te vroeg
We maken bij de start gebruik van startvakken. Door de corona richtlijnen moeten we de deelnemers zoveel mogelijk spreiden over de dag zodat er geen ophopingen ontstaan. Daarom spreiden we de deelnemers. Het gewenste startvak heb je aangeven bij de inschrijving via de website van Fietssport. In de bevestigingsmail staat ook het gekozen startvak. Het advies is: kom niet eerder dan 5 tot 10 minuten voor je start tijdstip. Daarmee kunnen we de veiligheid beter garanderen.

Stuurbord
Ook dit jaar gebruik van stuurborden. Daarmee kunnen we controleren wie van start gaat en met welk startnummer. Zorg ervoor dat de barcode op je stuurbord goed leesbaar is. Onverhoopt geen stuurbord ontvangen? Meld je dan bij de informatiebalie op het startterrein (geel-zwarte tenten).
• Ingeschreven voor zondag 11 juli 2021, 17.00 uur:
Je hebt per post je stuurbord met naam en startnummer ontvangen. Bevestig je stuurbord met het unieke startnummer goed leesbaar aan de voorzijde van je stuur met de geleverde tie-wraps.
• Ingeschreven na zondag 11 juli 2021, 17.00 uur:
Je stuurbord kan je afhalen bij de informatiebalie op het startterrein (geel-zwarte tenten). Zet je fiets in de fietsenstalling en haal dan je stuurbord op. Bevestig je stuurbord met het unieke startnummer goed leesbaar aan de voorzijde van je stuur met de geleverde tie-wraps.

Stuurbord = verplicht
Het stuurbord is noodzakelijk om te kunnen starten en belangrijk voor de herkenbaarheid van de deelnemers bij de verzorgingsposten en bij ongevallen. Op het stuurbord staat ook het noodnummer vermeld.

Scan & Go starten
Op het terrein starten we met Scan&go. Hier wordt je de barcode van je bevestigingsmail en de barcode op je stuurbord gescand. We controleren daarna je inschrijving en welke afstand je hebt geselecteerd. Zorg ervoor dat de barcode op je stuurbord goed leesbaar is. Er zijn meerdere scan en go punten om lange rijden te voorkomen. Volg de aanwijzingen van vrijwilligers op. Na het scannen kun je van start. Afstand nog wijzigen bij de start? Geef dit dan aan bij de vrijwilliger die op dat moment je barcode scant.  

Foto Jack - Het Scan & Go Team kreeg donderdagavond in De Bining instructie 'koerskapitein' Jan Alserda.

 
Button