Nieuwsarchief
/

Zaterdag en zondag a.s. tv-portret Pieter Weening bij RTV NOF

Zaterdag en zondag a.s. tv-portret Pieter Weening bij RTV NOF

RTV NOF zendt op zaterdag 12 en zondag 13 juni a.s. een tv-portret uit van Pieter Weening. De uitzendtijden zijn op beide dagen ‘s middags vanaf half twee en vervolgens telkens op het halve uur. RTV NOF zendt uit via Ziggo kanaal 36, KPN/Telfort 1470 en op Kabelnoord kanaal 20.

Pieter Weening reed vorig jaar begin oktober zijn laatste wedstrijd na een carrière van zeventien jaar als beroepsrenner. Weening haalde het maximale uit zijn wielercarrière met een aantal aansprekende successen. De geboren en getogen Harrekiet won naast een etappe in de Tour de France ook twee etappes in de Giro d’Italia, waar hij in 2011 ook vier dagen de roze leiderstrui droeg. Daarnaast won hij de eindklassementen in de Ronden van Polen en Noorwegen.

Johan ter Elst ging bij Weening op bezoek voor een tv-portret van de mens en sportman Pieter Weening. De opnamen werden grotendeels gemaakt in het ouderlijk huis van Weening aan de Betonwei in Harkema, waar in de kantine ook de relikwieën uit het rijke wielerleven van Pieter door mem Weening in een soort expositie waren uitgestald.

Ook werd gefilmd op de wielerbaan van Drachten bij wielervereniging Kapenga-Home Center waar Pieter als jeugdlid de eerste beginselen van het wielermetier kreeg aangeleerd.

Het tv-portret dient als opmaat voor de jaarlijkse Pieter Weening Classic. Deze zal worden gehouden op zaterdag 17 juli met als start en finish in Surhuisterveen.

www.rtvnof.nl

 
Button