Nieuws
/

Oud-renner Thijs de Vries overleden

Oud-renner Thijs de Vries overleden

Oud-renner Thijs de Vries overleden

Donderdag 9 april jl. overleed Thijs (Ties) de Vries uit Kollum. Hij werd 56 jaar. De vader van wielrenner Hartthijs overleed aan de gevolgen van een ernstige ziekte.

De fijne en bescheiden sportman begon zijn sportcarrière als grasbaanracer. In 1983 ontdekte hij de koersfiets. Een nieuwe passie was geboren. Thijs was een doorzetter, een aanvaller. Iemand die de koers kleur gaf, zowel nationaal en als internationaal. In de kleuren van Batavus, Koga Miyata en Giant boekte hij de laatste decennia van de vorige eeuw mooie resultaten. 1986 was een topjaar met winst in de etappe Emmeloord-Groningen in Olympia’s Tour, een zesde plaats in het eindklassement van de sterk bezette Niedersaksen Rundfahrt en een tweede plaats in het eindklassement van de Omloop van Zeeuws-Vlaanderen. Vlak bij huis was hij in 1993 de sterkste in de Ronde van de Kerspelen, waar hij solo over de finish kwam op de Lytsewei in Drogeham.

Ook op de marathonschaats stond Thijs zijn mannetje. In het seizoen 1988-1989 promoveerde hij naar de A-categorie. Begin januari 1991 verraste hij op de Jaap Edenbaan in Amsterdam de kleppers en won solo.

Na zijn actieve carrière was hij succesvol ploegleider van vrouwenmarathonschaatsploegen. Met rijdsters als Foske Tamar van der Wal, Jolanda Langeland en Carien Kleibeuker boekte hij vele successen.

Dinsdag 14 april a.s. is, gezien de huidige omstandigheden, in besloten kring het afscheid van Thijs.

 
Button