Nieuwsarchief
/

Ondanks eerdere berichten toch een Pieter Weening Classic

Ondanks eerdere berichten toch een Pieter Weening Classic

Ondanks eerdere berichten toch een Pieter Weening Classic  

Het leek er eerst niet op. Het doorgaan van de Pieter Weening Classic stond op losse schroeven. Toch is het Wielercomité Surhuisterveen in nauwe samenwerking met TFC Surhuisterveen gelukt, om dit jaar de vijftiende editie te organiseren. Waar onder normale omstandigheden de Classic wordt verreden op de zaterdag voorafgaande aan de Profronde van Surhuisterveen, is de datum dit jaar zaterdag 5 september a.s. 

De Profronde wordt dit jaar niet georganiseerd. Stichting Wielercomité Surhuisterveen zet haar pijlen op 2021. Dan bestaat de organiserende wielerstichting veertig jaar.

In tijden van corona heeft de organisatie extra maatregelen moeten treffen om op 5 september het startschot te laten klinken voor de Pieter Weening Classic. “De lichten staan op groen”, zegt toerfietscoördinator Jack Bouw. “We hebben onze plannen en scenario's, conform de richtlijnen van het RIVM doorgenomen met de instanties en iedereen is enthousiast. Dit heeft ons doen besluiten om het te organiseren”, voegt Bouw toe. 

De organisatie kiest in verband met de coronamaatregelen voor een andere opzet van start/finish en de routes. De start/finish zal gesitueerd zijn op het ruime ijsbaanterrein van Surhuisterveen op sportpark Blauknopke bij de Vierhuisterweg. Daarbij zullen er tijdvakken zijn van waaruit gestart dient te worden. “Hiermee willen we  voorkomen dat we op één punt veel mensen verzamelen. We willen uiteraard wel de 1,5 meter waarborgen voor de deelnemers en zorgen voor voldoende spreiding”, aldus Bouw. “Wat blijft zijn in ieder geval de nieuwe routes. Dit is iets waar de Pieter Weening Classic om bekend staat. In verband met de voorzorgsmaatregelen is vooraf inschrijven wel verplicht. Dit kan vanaf heden via deze website.  Zie ONLINE INSCHRIJVEN

Nieuw dit jaar is de mogelijkheid voor het deelnemen middels een bedrijfsarrangement. De routes van de 25 en 40 kilometer zijn omgedoopt tot Happen en Doortrappen routes. Deze afstanden in de Pieter Weening Classic staan bekend als de familie- afstanden. De deelnemers ontvangen bij de start een picknickmand zodat er lekker gehapt en getrapt kan worden.

 
Button