Nieuwsarchief
/

Omloop De Kompenije met Kjeld Nuis, de Stroetinga’s, Hooghiemster en Ottema

Omloop De Kompenije met Kjeld Nuis, de Stroetinga’s, Hooghiemster en Ottema

Zaterdag 23 juli a.s. wordt de 15e Omloop van De Kompenije georganiseerd. De wedstrijd in Drachtster Compagnie voor Elite/Beloften en amateurs begint om 18.00 uur.

Op de deelnemerslijst 120 namen met onder meer toppers als de tweevoudige Olympische kampioen op de schaats, Kjeld Nuis, Wim en Arjan Stroetinga, René Hooghiemster, Rick Ottema, Roy Eefting, Peter Schulting, Patrick van der Duin, Jasper Bovenhuis, Björn Bakker, Rick van Breda, marathontopper Sjoerd den Hertog, Douwe de Vries en Danny van der Tuuk. Ook vele regiorenners zullen zaterdag in café Aans de presentielijst tekenen.

De start en finish van de Omloop zijn in de Tsjerkebuorren. Via de Folgsterloane, de Smidswei, Âlde wei en ’t Heechfean terug naar de Tsjerkebuorren.“Een ideale omloop voor de renners met het oog op het NK volgend weekend in Brabant,” vertelt organisator Pieter Postma.

“Op het terras van de voormalige dorpswinkel  wordt weer een gezellig terras voor de bezoekers gecreëerd. Na afloop live muziek in café Aans mei Grutte Geart.”

Laatste editie 

De 15e editie van de Omloop van De Kompenije is tevens de laatste editie.

 “Een derde lustrum lijkt ons namelijk een mooie afsluiting van het wielergebeuren in Drachtstercompagnie, “meldt de organisatie op haar site. ”De laatste keer, omdat het steeds moeilijker wordt sponsoren te vinden.”

De 1e Omloop werd georganiseerd in 2004 en gewonnen door Sierd Steigenga uit Exmorra. Daarvoor, in 1995, werd ook een Ronde van Drachtster Compagnie georganiseerd door Douwe Rozema. De winnaar was Karsten Kroon. De wedstrijd was toen de 1e etappe van de Pompeblêd Driedaagse met Gerkesklooster-Stroobos en Harkema. Vorig jaar won Roy Eefting voor Wim Stroetinga en Hartthijs de Vries.

Voorafgaand aan de wielerronde wordt de Kompenijster stratenloop georganiseerd.

Meer informatie over de stratenloop en de wielerronde op www.omloopkompenije.nl

 
Button