Nieuws
/

Olympia’s Tour op vrijdag 20 maart in gemeente Steenwijkerland

Olympia’s Tour op vrijdag 20 maart in gemeente Steenwijkerland

Olympia’s Tour heeft dit jaar de start en finish op vrijdag 20 maart in de gemeente Steenwijkerland. Deze etappe van de oudste etappekoers van Nederland finisht in Steenwijkerwold. De start en de presentatie van de teams vinden plaats in de haven van Blokzijl.

Het parcours voert in een grote ronde door de gemeente Steenwijkerland en wordt afgesloten met een plaatselijke ronde rondom Steenwijkerwold.  De grote ronde die anderhalf keer wordt gereden is 65 kilometer lang en komt door de plaatsen: Blokzijl, Vollenhove, Sint Jansklooster, Belt-Schutsloot, Giethoorn, Zuidveen, Steenwijk, Tuk, Steenwijkerwold, Paasloo, Oldemarkt, Ossenzijl, Kuinre en Blankenham. De plaatselijke ronde van 13,2 kilometer - die drie keer wordt gereden - gaat door de plaatsen Steenwijkerwold, Marijenkampen, Basse en Thij. De totale afstand van de etappe bedraagt 143 kilometer.

Wethouder Bram Harmsma is blij dat de etappe een verbindende functie binnen de gemeente heeft. “Er gaat onder andere een project op scholen over voeding en gezondheid plaatsvinden. Ook worden er verkeersregelaars uit alle dorpen ingezet zodat er een grote betrokkenheid van de inwoners is. En tenslotte wordt het Land van Weldadigheid aangedaan. Al met al is deze etappe van Olympia’s Tour een mooie combinatie van topsport, het bevorderen van bewegen en samenwerking en betrokkenheid van de inwoners. Daar zij we trots op.” 

Koersdirecteur Thijs Rondhuis kijkt uit naar de etappe in Steenwijkerland. “De presentatie van de teams in de haven van Blokzijl zorgt voor een sfeervolle start van de etappe. In de uitgetekende etappe over smalle wegen en dijken kan er vervolgens bij voldoende wind volop koers worden gemaakt. De renners zullen goed bij de les moeten zijn.”

 
Button