Nieuws
/

NK Veldrijden voor de jeugd een groot feest

NK Veldrijden voor de jeugd een groot feest

NK Veldrijden voor de jeugd een groot feest

Een selectief parcours lag op zaterdagochtend 27 januari langs de Bentincksdijk in Hoogeveen – het thuishonk van organiserende vereniging WRV de Peddelaars – klaar voor de ontvangst van 340 kinderen van 8 t/m 14 jaar uit het hele land. Met maar liefst dertig haarspeldbochten en chicanes, een heuse trap de heuvel op, de zandbak, een schuine helling langs de sloot, de nodige barricades waarvoor moest worden afgestapt en met smeuïg modderige trajecten werd de strijd aangegaan om de Nederlandse truien.

Om 09.30 uur werd het evenement geopend door Burgemeester Loohuis van Hoogeveen en gedeputeerde Henk Jumelet van de Provincie Drenthe. Beide mannen onthulden de originele prijzen (Drentse Bartjes in NK kleding) voor de eerste vijf winnaars.

Klokslag 10.00 uur ging de eerste categorie van start. Vanuit een starttent werden de jongste renners middels een heus stoplicht het veld ingestuurd, luid aangemoedigd door het in het grote getale opgekomen publiek. Het parcours was door de regenval de afgelopen weken erg uitdagend en de modderstroken zorgden voor prachtige plaatjes.

 

De eerste truien

De eerste winnaar van de dag was Beer van Beurden van TWC de Kempen bij de Jongens 8 jaar. Bij de Meisjes 8 jaar en Meisjes 9 jaar werden de eerste truien voor de organiserende club WRV de Peddelaars binnengehaald, door respectievelijk Flore de Groot en Mirthe Buurmeijer. Onder prachtige weersomstandigheden werd er in de jongste categorieën flink gestreden om de truien. De organisatie had een grote tent geplaatst op het parcours waar de renners door heen gingen. Hier vond rond het middaguur ook de eerste huldiging plaats op een groot podium. Renate Groenewold reikte o.a. de trui uit aan Nederlands Kampioen Thomas Huitema van de Peddelaars (foto boven), die in een mooie wedstrijd Finn Hiemstra achter  zich wist te houden in cat. 4 jongens.

Sterke renners aan de start

In de pauze werd het parcours omgebouwd voor de laatste categorieën. De aftrap werd gedaan door de jongens cat. 5 met een aantal sterke renners aan de start. Ruud Junior Nagengast maakte het feestje voor de Peddelaars compleet en wist met een mooie voorsprong de wedstrijd te winnen voor Antoine Quint en Floris Haverdings. Hij haalde hiermee de vierde kampioenstrui binnen voor de organiserende club. Lauren Molengraaf betrad het hoogste podium bij de Meisjes 13 jaar en Guus van den Eijnden deed dat voor de vierde opeenvolgende keer bij de Jongens 13 jaar. Leonie Bentveld van WV Otto Ebbens wist met een mooie voorsprong te winnen bij de Meisjes 14 jaar.

In de laatste wedstrijd (Jongens 7 jaar) kreeg het publiek nog een prachtige wedstrijd voorgeschoteld. De strijd om de felbegeerde trui werd hier gestreden door Menno Huising van Westland Wil Vooruit en Bjorn Koster van WV de Meteoor-Assen-Roden. Menno Huising was de sterkste en ging met het gouden Bartje en de trui naar huis. Jasper Huitema werd derde (foto onder)

Fantastisch NK veldrijden

De organisatie van het NK is dik tevreden over het verloop van de dag en kan terugzien op een fantastisch NK veldrijden voor de jeugd. "Het was een hele eer om dit te mogen organiseren", aldus voorzitter Steven Berends van WRV de Peddelaars. "Dank en hulde aan alle vrijwilligers die weken bezig zijn geweest met de voorbereiding. En laten we alle deelnemers en het enthousiaste publiek ook niet vergeten".

Bron: KNWU – foto’s Johan Huitema

 
Button