Nieuwsarchief
/

NK Veldrijden 2021 naar Zaltbommel

NK Veldrijden 2021 naar Zaltbommel

NK Veldrijden 2021 naar Zaltbommel

In januari 2021 vindt het NK veldrijden plaats in het Gelderse Zaltbommel. Het Nederlands kampioenschap wordt verreden op het parcours van De UiterwaardenCross, midden in het centrum van Zaltbommel.

Stichting Cyclocross Zaltbommel is de organisatie die in 2021 de gehele top van het Nederlandse veldrijden ontvangt. Een weekend lang staat Zaltbommel in het teken van de wielersport, maar ook in de aanloop naar het Nederlands kampioenschap toe zijn er voor alle inwoners en bedrijven van de gemeente Zaltbommel tal van sportieve activiteiten plaatsvinden.

Trotse organisatie

"Wij zijn als organisatie natuurlijk ontzettend trots op wat wij samen met onze vrijwilligers en sponsoren in twee jaar bereikt hebben en we zullen er voor zorgen dat de Bommelerwaard het stralend middelpunt van sportminded Nederland zal zijn. Het NK gaat een wielerfeest worden voor alle inwoners van de regio Zaltbommel", aldus Robert Schimmer, voorzitter van Stichting Cyclocross Zaltbommel.

Prachtige uiterwaarden

Ook burgermeester Peter Rehwinkel van Zaltbommel reageert enthousiast op de toewijzing van dit NK: "Wat een geweldige opsteker voor de organisatie van de UiterwaardenCross Zaltbommel en voor onze gemeente, dat het NK veldrijden in 2021 naar Zaltbommel komt. Alle deelnemers en het publiek zullen genieten van de prachtige uiterwaarden met daarin een heel uitdagende cross. Deze cross met de Waal als achtergrond is vast de mooiste en best georganiseerde van Nederland."

"Het NK gaat een wielerfeest worden voor alle inwoners van de regio Zaltbommel."

Robert Schimmer, voorzitter van Stichting Cyclocross Zaltbommel

Bron: knwu.nl

 
Button