Nieuwsarchief
/

NK avontuur jeugdige Doezumers Mark en Arjen

NK avontuur jeugdige Doezumers Mark en Arjen

Twee jonge renners die veel plezier beleven aan de wielersport zijn Mark en Arjen Dillema uit Doezum. Beiden stonden dit weekend op de startlijsten van het NK in Surhuisterveen. Mark bij de junioren en Arjan bij de nieuwelingen.

“Dat een NK zo dicht bij huis wordt georganiseerd is gewoon hartstikke leuk,” vertelt Mark. “In de winter rijd ik altijd een serie crossen. Je wordt er behendig van op de fiets en daar profiteer je in de zomer in de klassiekers van.” Die behendigheid bleek bij de start. Vertrokken vanaf de derde startrij meldde Mark zich bij de Feanster bult al in de top-tien. “Maar toen kwamen de zware loopstroken en moest ik passen.” Het NK parcours was niet helemaal zijn ding. “Dat wist ik van tevoren. Ik heb liever snelle technische omlopen, maar dit vond ik ook een mooi spektakelstuk.” De brug leverde de oudste Dillema geen problemen op. “De brug was te doen. Ik pakte steeds twee treden tegelijk.”

Dit in tegenstelling tot broer Arjen, die de brug wel erg hoog vond. In het begin van de wedstrijd kwam hij de pechduivel tegen. “Ik startte op de vierde rij. In de eerste modderstrook viel ik aan de verkeerde kant van het lint en was mijn ketting eraf. Dat kostte me de nodige plaatsen,” vertelt de gelegenheidscrosser, die de focus op het wegseizoen heeft liggen. “Ondanks de kou en de modder was het best te doen.” Aan fans hadden de Dillema’s, die beiden lid zijn van wielervereniging Home Center Kapenga, geen gebrek, want er stond veel familie langs de kant om hen aan te moedigen. Mark passeerde als dertigste de finishlijn en Arjen werd achtenveertigste. Na een warme douche was het volop genieten van de wedstrijd van de profs. De bemodderde raceoutfit is ondertussen weer schoon. De schoenen staan te drogen en de fiets is bijna, indachtig de woorden van Wâlddichter en Wâldsjonger Meindert Talma, weer honderd punten.

Foto boven: Arjen Dillema en mem Ida

 
Button