Nieuwsarchief
/

GP Sven Nys: Alvarado en Van der Poel winnen; 5e Leonie Bentveld

GP Sven Nys: Alvarado en Van der Poel winnen; 5e Leonie Bentveld

Foto: Sven Nys in actie in de Internationale Centrumcross van Surhuisterveen. Nys won de Feanster cross in 1999 (Superprestige) en 2008.

Mathieu van der Poel ook in het nieuwe jaar het sterkst

Mathieu van der Poel liet er ook in het nieuwe jaar geen twijfel over bestaan wie momenteel de sterkste is in de cyclo cross. In de GP Sven Nys bleef Eli Iserbyt twintig minuten in het spoor van de wereldkampioen. Eén versnelling was voldoende om zijn concurrent af te schudden. "VDP is voor de moment een klasse te sterk", was een veel gehoorde kreet in de Baalse crossarena. Achter VDP ontspon zich een fel duel om de resterende podiumplaatsen tussen Eli Iserbyt en de jonge Brit Tom Pidcock. En ook Corné van Kessel en Micheal Vanthourenhout mengden zich in de debatten om de ereplaatsen. 

De uitslag: 1. Mathieu van der Poel; 2. Eli Iserbyt; 3. Thom PIdcock; 4. Corné van Kessel; 5. Micheal Vanthourenhout; 6. Quinten Hermans; 7. Laurens Sweeck; 8. Jens Adams; 9. Tim Merlier; 10. Gianni Vermeersch.

 

Ceylin del Carmen Alvarado wint

Opnieuw stond er geen maat op Ceylin del Carmen Alvarado. De leidster in het klassement DVV Verzekeringen Trofee duldde in eerste instantie Annemarie Worst aan haar zijde. Maar de gewezen Europese kampioene moest haar rivale laten gaan. Ook een oprukkende tweevoudige kampioene van Nederland, Lucinda Brand, vormde geen gevaar voor de ontketende Alvarado. Op bijna een minuut werd Brand tweede; Worst was de derde Nederlandse op het podium. "De derde plaats was het hoogst haalbare vandaag. Ik heb de laatste weken wat last van de rug," meldde Worst aan de meet. 

De uitslag: 1. Ceylin del Carmen Alvarado; 2. Lucinda Brand; 3. Annemarie Worst; 4. Yara Kastelijn; 5. Eva Lechner (It.); 6. Katherine Compton (USA); 7. Blanka Kas Vas (Hongarije); 8. Loes Sels (B.); 9. Sanne Cant (B.); 10. Laura Verdonschot (B.);

Leonie Bentveld 5e in GP Sven Nys

Leonie Bentveld reed bij de junior-vrouwen naar een keurige vijfde plaats in een sterk internationaal deelnemersveld. De wedstrijd werd gewonnen door de Amerikaanse Madigan Munro voor de Nederlandse Fem van Empel en de Britse Zoë Backstedt. De Amerikaanse Lizzy Gunsalus werd vierde. Van Empel is leidster in het klassment.

Bij de junioren won Thibaut Nys, de leider in het klassment. Zijn landgenoot Ward Huybs werd tweede en de Nederlander Lukas Janssen derde.

Stand DVV Verzekeringen Trofee na Loenhout

Eli Iserbyt; 2. Mathieu van der Poel op 4'30"; 3. Michael Vanthourenhout op 4'33"; 4. Lars van der Haar op 5'44"; 5. Tim Merlier op 6'07"; 6. Corné van Kessel op 6'49"; 7. Toon Aerts op 6'51".

Stand vrouwen na GP Sven Nys: 1. Ceylin del Carmen Alvarado; 2. Annemarie Worst op 2'06"; 3. Yara Kastelijn op 5'11"; 10. Lucinda Brand op 20'21".

 

 
Button