Nieuwsarchief
/

Nieuwe fabriek Europrovyl in Leeuwarden in gebruik

Nieuwe fabriek Europrovyl in Leeuwarden in gebruik

Nieuwe fabriek Europrovyl in Leeuwarden in gebruik

Deze herfst heeft Europrovyl haar nieuwe, ultramoderne fabriek in Leeuwarden in gebruik genomen. De burgemeester van Leeuwarden, Ferd Crone, verrichtte de openingshandeling.

Freddy van der Werff, directeur van Europrovyl, zegt hierover “We hebben de grootste kunststof kozijnen fabriek van Nederland geopend, maar we hebben altijd een beetje moeite met de term grootste. De grootste zijn is namelijk nooit ons doel geweest. We willen liever de beste kunststof kozijnenleverancier voor onze klant zijn.” Europrovyl wil een betrokken partner zijn en tot de juiste oplossing en ontwikkelingen binnen het bouwproces komen. Daarom zijn relaties en vertegenwoordigers van de stad Leeuwarden uitgenodigd om de officiële opening bij te wonen en de nieuwe fabriek te bekijken. Samen met hen is dit unieke moment gevierd.

Het nieuwe bedrijfspand omvat een productiehal van 8150 m2 en moderne kantoorruimtes ingericht naar het nieuwe werken. In de productiehal staat het meest geavanceerde machinepark op het gebied van kunststof kozijnen. “Na bijna 50 jaar kunststof kozijnen maken hebben wij genoeg expertise in huis om de ideale routing en de beste machine, aangepast op onze eisen, voor deze fabriek in te zetten. Unieke, innovatieve machines, die het neusje van de zalm zijn op dit gebied. Het resultaat mag er dan ook zijn. Een fabriek die klaar is voor de toekomst, een nog betere en constantere kwaliteit kan leveren en om onze klanten nog beter van dienst te kunnen zijn,” vult Van der Werff aan.

De sterk groeiende vraag naar kunststof kozijnen, de transitie binnen de bouw naar verduurzaming en een machine die aan vervanging toe was, leidde tot een compleet nieuwe fabriek. “Medio 2016 zijn we ons gaan oriënteren op een nieuwe bewerkingsmachine, die na jaren trouwe dienst aan vervanging toe was,” vertelt Van der Werff .“Maar na een aantal maanden lag er een plan voor een compleet nieuwe productielijn. We kwamen er namelijk tijdens de planvorming achter dat de nieuwe machine niet zou gaan passen op de bestaande locatie en bovendien dat er een paar maanden geen productie mogelijk zou zijn”. In deze drukke tijd, met veel vaste opdrachtgevers was dat geen goed idee. Bovendien wilde Europrovyl ook stappen maken op het gebied van robotisering en automatisering in de productie, en op het vlak van circulariteit en verduurzaming. In maart 2017 kwam er groen licht voor de bouw van de fabriek en is er voortvarend te werk gegaan. Een jaar later al rolden de eerste kozijnen van de band. De bouw van de hal was begin 2018 gereed, vervolgens zijn alle machines en de productielijnen geplaatst. Een succesvolle testfase volgde. Met de officiële openingshandeling start de volledige ingebruikname van de nieuwe productielocatie.

Zonnepanelen

Ondertussen is het dak van de nieuwe fabriek voorzien van 2.596 zonnepanelen.

Een belangrijk speerpunt voor Europrovyl  is duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. “Met deze zonnepaneleninstallatie is de nieuwe fabriek energie vriendelijk geworden en maken we gebruik van natuurlijke energiebronnen”. 

Europrovyl is één van de partners van de Feanster wielerevenementen.

Meer informatie op www.europrovyl.nl

Foto's @europrovyl.nl 

 
Button