Nieuws
/

Leonie Bentveld en Finn Hiemstra zegevieren

Leonie Bentveld en Finn Hiemstra zegevieren

Leonie Bentveld en Finn Hiemstra zegevieren

Dit crossweekend waren er overwinningen voor Leonie Bentveld en Finn Hiemstra

Leonie Bentveld heeft haar draai weer helemaal te pakken. Net als vorige week zegevierde de nieuwelingen-dame uit Burgum dit keer in de vrouwenwedstrijd in Heerde. Wendy Oosterwoud reed naar een elfde plek. Top-tien plaatsen waren er ook voor Bjorn Hommes - 7e bij de nieuwelingen en Isa Looienga negende bij de nieuwelingen-vrouwen.

De jeugd reed in Orvelte. Finn Hiemstra won in categorie 6 met een vierde plaats voor Thomas Huitema. De pakesizzer van Kane werd een dag later zesde in Tilburg. Mads de Roos reed op het podium in categorie 6 met een derde plaats. Danijel Agricola werd achtste. Top-tien plaatsen waren er ook voor Maureen Abma - 4e in categorie vijf en Jeffery Stienstra negende in categorie vier.

In de ICW-wedstrijd op het Ronostrand onder de rook van EEN  was de winst eveneens voor Finn Hiemstra. Isa Looigenga won bij de nieuwelingen-vrouwen en Laura Krans bij de vrouwen. Jasper Huitema reed bij de nieuwelingen naar een tweede stek. Jelrik Hiemstra werd achtste. Bij de elite-renners werd Daniel Elzinga vijfde. 

In het Britse Crawley werd Gosse van der Meer 17e. De wedstrijd werd gewonnen door de Belg Thijs Aerts voor zijn landgenoten Yannick Peeters en Jelle Camps.

 

 
Button