Nieuwsarchief
/

Mollema en Slagter van start in 37e Profronde van Surhuisterveen

Mollema en Slagter van start in 37e Profronde van Surhuisterveen

Mollema en Slagter van start in 37e Profronde van Surhuisterveen

Over zes dagen klinkt het startschot van de 37e editie van de Profronde van Surhuisterveen. De voorbereidingen voor het Feanster wielerspektakel zijn in volle gang. “Onze meeste aandacht gaat op dit moment uit naar het samenstellen van het deelnemersveld,” meldt voorzitter Albert Helfrich van Stichting Wielercomité Surhuisterveen.

“De beide noorderlingen Bauke Mollema (Trek-Segafredo CT) en Tom-Jelte Slagter uit Nij Beets (Dimension Data CT) zijn zekerheden.”

Mollema kon na een harde smak op de stenen richting Roubaix in de negende etappe zijn klassementsambities opbergen. Na een moeizame tocht door de Alpen was hij zondag terug in de kop van de koers met een derde plaats achter de Deen Magnus Cort (Astana) en Ion Izagirre (Bahrein Merida). “Dit was het hoogst haalbare,” meldde ploegleider Steven de Jong vanuit Carcassonne. “Laten we hopen dat hij in de Pyreneeën nog een rit kan uitzoeken.” 

“De rest van het deelnemersveld proberen we zo snel mogelijk aan te vullen met Tourrenners,” vertelt Helfrich. “Onze ambities zijn duidelijk. Wij gaan honderd procent voor het geel.” Na spektakel in de Alpen met heroïsche hoofdrollen voor Tom Dumoulin en Steven Kruijswijk rest nog een hete, laatste Tourweek in de Pyreneeën met zaterdag een tijdrit over 31 kilometer. “Zodra het algemeen klassement definitieve vormen gaat aannemen slaan we toe en maken het veld definitief,” aldus Helfrich.

In de Profrondekrant een uitgebreid interview van Theo Sikkema met Bauke Mollema.

De Profrondespecial is een coproductie van Stichting Wielercomité Surhuisterveen en NDC Weekbladen en verschijnt op woensdag 25 juli in een oplage van 100.000 exemplaren bij de NDC Weekbladen De Feanster, Drachtster Courant, Westerkwartier, Kollumer Courant en de Nieuwe Dockumer Courant.

Actuele informatie over de Profronde en de Pieter Weening Classic, zaterdag, is te vinden op deze site www.wielrennensurhuisterveen.nl.

 

 
Button