Nieuws
/

Met Cyql wordt samen fietsen makkelijker

Met Cyql wordt samen fietsen makkelijker

Met Cyql wordt samen fietsen makkelijker

Samen fietsen is leuker. Of je dat uitsluitend met z’n tweeën mag doen, of straks weer als groep: de app maakt het makkelijker om een gezamenlijke rit te plannen. Met de app, ontwikkeld door Freed Mobile+Interactive, kun je eenvoudig gezamenlijke ritten plannen en met elkaar delen. Cyql houdt praktische informatie over de rit bij elkaar op een centrale en overzichtelijke plek. Wielersportbond NTFU gaat een samenwerking aan met Cyql en verwacht dit voorjaar de app gratis aan aangesloten verenigingen en fietsers aan te bieden.

De app Cyql maakt samen fietsen makkelijker. In een Whatsapp-groep gaan lang niet alle berichten over de aankomende groepsrit. Belangrijke informatie en wijzigingen zie je zo makkelijk over het hoofd. Via Cyql heb je alle informatie over de gezamenlijke rit, zoals tijdstip, verzamelplek, route, afstand, duur, snelheid en tussenstops, onder één knop.

Clubgevoel versterken

Voor wielerverenigingen draagt de app bij aan sterkere ledenbinding. Leden die uit de Whatsapp-groep stappen, omdat ze door de bomen het bos niet meer zien, raken buiten beeld. Sommigen spreken onderling met elkaar af, omdat de momenten waarop de groepsritten plaatsvinden, niet uitkomen. Via Cyql kunnen wegkapiteins, routemeesters én leden hun groepsritten wél plannen en delen. Met de chatfunctie houden je leden contact en kunnen elkaar vragen stellen over de groepsrit. Leden blijven op die manier actief betrokken bij de vereniging.

Groepsritten in de buurt

Fietsen is bij uitstek een sport die je in groepsverband kunt doen. Daarom is het ook voor individuele fietsers mogelijk je via Cyql aan te sluiten bij een groepsrit of zelf een gezamenlijke rit te organiseren. Het is een kwestie van je rit aanmelden óf jezelf aanmelden bij een groepsrit van jouw niveau en je fiets pakken. Zo leer je zo snel nieuwe mensen en routes kennen. Voor verenigingen is de app tevens een middel om nieuwe leden te werven.

App dit voorjaar beschikbaar

Freed Mobile+Interactive ontwikkelt de app. Naar verwachting kunnen verenigingen en fietsers komend voorjaar de app gebruiken. Voor verenigingen die zijn aangesloten bij wielersportbond NTFU is de app gratis. 

Zie ook de link op de website van de NTFU: https://www.ntfu.nl/home/nieuws/id/1309/met-cyql-wordt-samen-fietsen-makkelijker

 
Button