Nieuwsarchief
/

Mathieu van der Poel wint ook in Bredene

Mathieu van der Poel wint ook in Bredene

Mathieu van der Poel was ook in Bredene een maatje te groot voor zijn concurrenten. Rond half koers ontdeed hij zich van zijn laatste concurrent, Belgisch kampioen op de weg, Tim Merlier. De winst in Bredene, de Ereprijs Paul Herygers, was zijn 29ste crosszege van het seizoen. “Wat ik hoop voor 2020? Ik zou graag net zoveel succes boeken, maar het allerbelangrijkste is om gezond te blijven”, vertelt Van der Poel, die Nieuwjaarsdag aan de start staat van de GP Sven Nys in Baal. Een wedstrijd die meetelt voor de DVV Verzekeringen Trofee. In tegenstelling tot de Ethias Cross in Bredene die niet meetelde voor een klassement.

Gianni Vermeersch kwam als derde mee op het podium. Bij de vrouwen won wereldkampioene Sanne Cant haar tweede wedstrijd van het seizoen. De Britse Anna Kay en de Amerikaanse Rebecca Fahringer werden tweede en derde. Geerte Hoeke werd vierde. De enige Nederlands vrouw in de top-tien.

Gosse van der Meer

Gosse van der Meer werd zondag vierde in de cross in Lohne-Vechta in Duitsland. Het was de laatste crosswedstrijd van de Bundesliga Cup. In de Vechtaer Querfeldeinrennen am Reiterwaldstadion was de winst voor Philipp Walsleben voor Tom Lindner en Paul Lindeman.

In Vorden werden Jasper Huitema en Björn Hommes in de Kasteelcross bij de nieuwelingen zesde en tiende. Wendy Oosterwoud finishte bij de vrouwen als achtste. De wedstrijd werd gewonnen door de Nederlands kampioene op de weg, Lorena Wiebes.

In Benschop werd Jasper Huitema zevende. In Liessel reden Mads de Roos en Danijel Agricola ook top-tien, respectievelijk achtste en negende. Thomas Huitema werd vierde en Finn Hiemstra zesde. Maureen Abma werd eveneens zesde.

In Breda werden Mads de Roos en Danijel Agricola negende en tiende. Thomas Huitema reed met een derde stek podium en Finn Hiemstra werd elfde.

 
Button