Nieuwsarchief
/

Van der Poel wint prachtige 40e Profronde

Van der Poel wint prachtige 40e Profronde

Foto's Andre Weening/Orange Pictures -  Mathieu van der Poel wint Gouden Fiets

Dankzij een splijtende demarrage twee ronden voor het einde van een prachtige koers won Mathieu van der Poel de 40e Profronde van Surhuisterveen. Van der Poel had na 80 kilometer een kleine voorsprong op Mark Cavendish en Dylan Groenewegen die respectievelijk tweede en derde werden.

Het vormde de apotheose van een spetterende wedstrijd met veel aanvalslust en strijd. In alles jubileumwaardig. Duizenden toeschouwers zagen een spannende strijd om de leidersprijs tussen Bauke Mollema en Taco van der Hoorn. Het was uiteindelijk Mollema die deze strijd met twee puntjes in zijn voordeel besliste. Mollema en Van der Hoorn lieten zich vanaf het begin direct goed zien en waren de hele wedstrijd actief. Van der Hoorn werd uitgeroepen tot strijdlustigste renner.

Ook Pascal Eenkhoorn schudde een keer aan de boom, maar kwam niet weg. Half koers vormde de strijd om de superpremie een hoogtepunt. Het werd een koninklijke sprint tussen Fabio Jakobsen en Dylan Groenewegen. Jakobsen toonde zich de rapste op de finishlijn. Twaalf ronden voor het einde leek een kopgroep van tien met alle favorieten zich los te maken, maar het peloton sloot nog een keer weer aan. Toen zag Mathieu van der Poel in volle finale zijn kans schoon en gaf op De Kolk een keer vol gas. Dat was iedereen te machtig en zo kon Van der Poel een dag na zijn zege in Boxmeer de jubileumeditie van de Profronde op zijn naam schrijven. “Ik wilde hier persé winnen. Het was alles of niks en het lukte.”

De uitslag van de 40ste. Profronde van Surhuisterveen: 1. Mathieu van der Poel; 2. Mark Cavendish; 3. Dylan Groenewegen; 4. Fabio Jakobsen; 5. Pascal Eenkhoorn; 6. Boy van Poppel; 7. Bauke Mollema; 8. Martijn Tusveld; 9. Taco van der Hoorn 10. Peter Schulting