Nieuwsarchief
/

Mark Prinsen wint na Roden ook in Bedum

Mark Prinsen wint na Roden ook in Bedum

Foto: Mark Prinsen, de glunderende winnaar van de 36e Omloop van Bedum

Mark Prinsen wint criterium in Roden en Bedum

Mark Prinsen heeft de smaak te pakken. Na zijn winst in Roden was hij dinsdagavond de snelste van het hele pact in Bedum. "Geweldig", stamelde de voormalige shorttracker aan de meet. "In één woord geweldig om hier te winnen. Met dank aan de ploeg, hè Als je ziet dat ze de laatste ronden een enorm tempo ontwikkelden om de koers gesloten te houden en mij in stelling te brengen voor de eindsprint, chapeau. Een overwinning voor de ploeg!"

Het talrijke publliek kreeg op de 3e dinsdag in juni, de traditionale koersdatum van Bedum, een snelle koers voorgeschoteld. Alle uitlooppogingen liepen op niets uit. Zaak voor de ploegen om in de finale hun sprinters in stelling te brengen. Cycling Team Fryslân-Houttec deed dat het beste met Martk Prinsen. Prinsen maakte er een lange sprint van en hield de Duitser Martin Bauer (2e) nipt van zich af. Jelle Wolsink (Hengelo) werd 3e.

 

Foto @cyclingteamfryslan

Mark Prinsen won zaterdagavond een criterium in Roden. De renner van Cycling Team Fryslân was in de sprint de sterkste van een kopgroep van drie.

De beslissing viel vroeg in de wedstrijd. “Het was vroeg,” beaamde Prinsen aan de meet. “We hadden geen keus. In de rug werden we uitstekend gedekt door Henk Bos, Guillaume Visser en Ruben Hoekstra. Aan mij om het karwei af te maken en dat lukte.”

Sjors Dekker (John Deere CT) en Remco Schouten (Jan van Arckel) werden na de lange vlucht in de sprint afgetroefd door Prinsen.

Prinsen die de selectie voor de Olympische Winterspelen 2018 in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang als shorttracker misliep, gooide hij resoluut het roer van zijn sportcarrière om. De Feanster koos voor de wielersport. Na een knap debuutjaar komt hij dit seizoen volledig tot ontbolstering bij Cycling Team Fryslân.

Het criterium in Roden was het tweede onderdeel van het Wielerweekend in Roden, meetellend voor de nationale Clubcompetitie. In de ploegentijdrit werd Cycling Team Fryslân zevende. In de afsluitende klassieker met vier graffelstroken eindigde Henk Bos als zevende. In het tussenklassement van de Clubcompetitie staat Cycling Team Fryslân op een gedeelde 10e plaats.

Morgenavond rijdt Cycling Team Fryslân in de Omloop van Bedum.

De weekend koers

Maureen Abma werd Nederlands kampioene in categorie 4 meisjes. Thomas Huitema won een zilveren plak in categorie 5. Tyler Eyk werd kampioen. Thom van der Werff werd zevende in categorie 7.

Björn Bakker sprintte naar een vijfde plaats in Midden-Brabant Omloop. Marten Kooistra werd negende.

Pieter Weening eindigde als tiende in het eindklassement van de Baloise Belgium Toer.in

 
Button