Nieuwsarchief
/

Mark Prinsen wint 18e Omloop van Trynwâlden

Mark Prinsen wint 18e Omloop van Trynwâlden

Foto BDA - Podium Omloop van Trynwâlden v.l.n.r. Bas Luca de Vries, Mark Prinsen en Lars Punter met rondemiss Anke Westra

Mark Prinsen won zaterdagmiddag de 18e Omloop van Trynwâlden. De rappe Heerenvener liet er in de finale geen enkele twijfel overbestaan wie de snelste was. Lars Punter uit Eelde werd tweede en Bas Luca de Vries uit Kollum derde.

Het drietal ontsnapte al na een van de negen ronden. "Het was inderdaad erg vroeg", vertelde De Vries na afloop.  "Soms twijfelde ik. Het was bijna negentig kilometer dat we vooruit reden". De voorsprong van de drie leiders liep op een bepaald moment op tot meer dan een minuut om in de finale terug te lopen naar 22 seconden. Verder kwam het peleton niet. "In de finale heb ik nog een paar keer geprobeerd om weg te rijden, maar dat lukte niet", aldus De Vries. In de sprint was Prinsen de snelste. 

Vooraf werd een minuut stilte gehouden voor de vorig jaar januari overleden Kees de Vries. De Vries was oprichter, stimulator en bestuurslid van de Omloop van Trynwâlden. De Omloop verloor daarmee een drijvende kracht, maar bovenal een ontzettend vriendelijk en behulpzame persoonlijkheid. 

De uitslag van de 18e Omloop van Trynwâlden

1.Mark Prinsen; 2. Lars Punter; 3. Bas Luca de Vries; 4. Jelte Krijnsen; 5. Harry Sweering; 6. Luuk Verbruggen; 7. Gerrie van Lingen; 8. Ronald Kruijer; 9. Adne Koster; 10. Rick Hezeman.

 
Button