Nieuwsarchief
/

Maatschappelijk Onderneming Achtkarspelen partner Feanster wielerevenementen

Maatschappelijk Onderneming Achtkarspelen partner Feanster wielerevenementen

Maatschappelijk Onderneming Achtkarspelen partner Feanster wielerevenementen

Op de foto v.l.n.r. Sipko Postma (MOA), Harjan Bruining (wethouder gemeente Achtkarspelen) en Albert Helfrich (voorzitter Stichting Wielercomité Surhuisterveen)

Onder toeziend oog van verantwoordelijk wethouder Bruining heeft directeur Postma van de Maatschappelijk Onderneming Achtkarspelen (MOA) een partnership ondertekend met het Wielercomité Surhuisterveen. Afgelopen dinsdag is de samenwerking officieel gemaakt.

De MOA, het participatiebedrijf van de gemeente Achtkarspelen, is gestart in maart 2017. Inwoners met een arbeidsbeperking of die een bijstandsuitkering ontvangen krijgen persoonlijke begeleiding waardoor ze hun talenten leren kennen en inzetten. Samen wordt gezocht naar een passende activiteit. Een betaalde baan komt zo steeds dichterbij.

Er werd al op meerdere vlakken door beide partijen samengewerkt. Tijdens de NK Veldrijden zijn de mensen van de MOA onder andere ingezet bij de opbouw van het parcours. “Die samenwerking is ons maar ook de MOA zeer goed bevallen”, zei voorzitter Albert Helfrich. “Na overleg zijn we samen tot de conclusie gekomen om meer met elkaar te kunnen gaan doen en dat gaan we doen”, vult Postma aan. “In het eerste blok van de Feanster Wielerweek, die dit jaar is van 5 juli tot en met 7 juli, zullen er mensen actief zijn van de MOA. Voor de Pieter Weening Classic die op 27 juli wordt verreden is men al bezig om de medailles te maken en tijdens de tochten zullen de auto's worden ingezet als bezemauto”, sluit Helfrich af.

 
Button