Nieuwsarchief
/

Lokale brouwerijen presenteren zich op Feanster bierfestival

Lokale brouwerijen presenteren zich op Feanster bierfestival

Bron: surhuisterveen.com

Het Oktoberfest in Duitsland is het grootste bierfestival ter wereld dat jaarlijks door zo’n vijf miljoen mensen wordt bezocht. Om de bezoekers van Surhuisterveen ook iets van deze sfeer en het bier te laten proeven, heeft de middenstand van Surhuisterveen (H&I) negen lokale bierbrouwers uitgenodigd die ieder iets van hun producten meenemen. Vrijdagavond 4 oktober staat volledig in het teken van het Feanster bierfestival.

“De avonden worden alweer wat langer, het is de tijd voor bokbier”, schetst Janko de Vries van Feanster bierbrouwerij Bûsdoek die samen met  H&I en Dijk bier uit Buitenpost de organisatie van het Feanster bierfestival voor haar rekening neemt. “Tijdens een bezoekje aan het centrum kunnen de vrouwen lekker rustig gaan winkelen terwijl manlief zich te goed doet aan het proeven van diverse biersoorten.”

Op het plein tussen Brasserie Kolkzicht en TerStal wordt een gezellig terras ingericht met onder meer zitjes, vuurkorven en biertafels. De deelnemers kopen een basispakket met twee muntjes en krijgen daarvoor een speciaal voor dit bierfestijn ontworpen bierglas. “Het is een iets kleiner glas waarmee bij de diverse stands van de brouwers een biersoort geproefd kan worden.”

De overige lokale ondernemers krijgen de gelegenheid om tussen het proeven door het festival aan te kleden met diverse andere lekkernijen. Daarnaast is biertroubadour Jan Nota uitgenodigd voor de muzikale noot. “Hij loopt gezellig met z’n gitaar tussen het publiek door en zingt in het Fries onder meer over bier.”

Het bierfestival in Surhuisterveen begint om vijf uur ’s middags en loopt door tot tien uur in de avond. “Het wordt een bijzonder gezellige koopavond”, blikt Janko de Vries vooruit. “Het gaat echt om het proeven en ontdekken.” Hij hoopt dat bierfestival zo goed in de smaak valt dat het in Surhuisterveen op de jaarlijkse activiteitenkalender komt te staan.

“Het bierfestival is voor iedereen die van een biertje of gewoon van gezellig samenzijn houdt”, nodigt De Vries namens de negen deelnemende brouwerijen en H&I. Fanatiek proeven en noteren wat je van het bier vindt, is niet nodig maar mag natuurlijk wel. Het gaat er vooral om dat het een festijn van gezelligheid en kwaliteit gaat worden.

  • De negen deelnemende brouwerijen zijn: Diggelfjoer (Drachten), Tsjerkebier (Easterwierrum), Redbad (Leeuwarden), Noarder Dragten (Drachten), Kâld Kletske (Dokkum), Grutte Pier (Leeuwarden), Bûsdoek (Surhuisterveen), Dijk bier (Buitenpost) Het Brouwdok (Harlingen). Een app om eventueel bieren te ontdekken, te beoordelen en zo actief mee te doen met de proeverij. is Untapped.

 

 
Button