Nieuwsarchief
/

Leonie Bentveld zet zegereeks voort in Gieten

Leonie Bentveld zet zegereeks voort in Gieten

Leonie Bentveld zet zegereeks voort in Gieten

Leonie Bentveld zette zondag haar zegereeks voort in Gieten. In de finale rekende ze af met haar taaiste tegenstandster Mirre Knaven. Het tweetal meldde zich vanuit de start aan het front van de koers. Laureen Molengraaf werd derde bij de nieuwelingen-meisjes. 

Vorig jaar wist Leonie in Gieten als eerstejaars-nieuweling, te winnen van zowel de eerstejaars- alsook de tweedejaars-nieuwelingen. Dit jaar stond de vlag er heel anders bij. Doordat zij dispensatie heeft van de KNWU om bij de junioren te fietsen moest zij echter bij deze UCI wedstrijd achter aan starten bij de gehele groep nieuwelingen dus zowel eerste- als tweedejaars-nieuwelingen. Ondanks deze handicap wist zij mede door een flitsende start tijdens de eerste ronde al de 2e positie in te nemen. In de derde ronde wist zij uiteindelijk de koppositie over te nemen en deze wist zij in de vierde ronde, doordat er niet gebeld was voor de laatste ronde, vast te houden zodat zij als winnaar over de streep kwam. Door deze fout van de jury werd uiteindelijk deze laatste ronde verwijderd van de uitslag maar dit mocht voor Leonie niet deren. Zodoende ging er voor de tweede keer een gouden Bartje mee naar Burgum. (Bron: Bernard Bentveld)
 

Speaker Andries Nieuwenhuis in gesprek met de winnares

Andries Nieuwenhuis in gesprek met Leonie.

Eli Iserbyt won bij de mannen zijn vierde wedstrijd van het seizoen. Na de twee wereldbekerwedstrijden in Amerika, Iowa City en Waterloo, en de dag voordien de Poldercross in Kruibeke trok de meervoudige wereldkampioen bij de beloften in de finale de koers naar zich toe. Quinten Hermans bood de meeste weerstand op het loodzware parcours, maar moest uiteindelijk buigen. Toon Aerts leek na een moeizame start een beslissende rol te gaan spelen in de finale. De pechduivel zette een streep door de ambities van de Belgische kampioen. Achter de beide koplopers streden Corné van Kessel en Lars van der Haar om de laatste podiumplek. Van Kessel was in de eindesprint iets rapper dan zijn ploeggenoot.

Bij de vrouwen stond er geen maat op de jonge Ceylin del Carmen Alvarado. De renster van Corendon-Circus fladderde weg bij haar tegenstreefsters en won onbedreigd. Haar derde zege op rij. Wereldkampioene Sanne Cant werd tweede en Yara Kastelijn derde.

Bij de 1ste jaars nieuwelingen reed Thom van der Werff naar een knappe vijfde plaats. Jasper Huitema werd bij de 2e jaars nieuwelingen achtste.

 

Gosse van der Meer werd in het Zwitserse Steinmaur veertiende. Loris Rouiller (Corendon-Circus) won.

 
Button