Nieuws
/

Leonie Bentveld wint wereldbekerklassement 2023-2024

Leonie Bentveld wint wereldbekerklassement 2023-2024

Foto DBA - Leonie Bentveld wint Wereldbeker

Leonie Bentveld stelde zondag de eindzege in de Wereldbeker veilig. Op de Brabantse Wal in de GP Adrie van der Poel in Hoogerheide was een elfde plaats voldoende. De talentvolle renster uit Burgum, die tegenwoordig in het Belgische Kasterlee woont, zag haar beide naaste concurrentes voor de eindzege wegrijden, de Britse Zoë Backstedt (4e) en de Luxemburgse Marie Schreiber (5e). Het was niet voldoende om het puntentotaal van Bentveld over 14 WB manches te evenaren. Tussen de elite vrouwen, die samen met de beloften in één koers rijden, kwam ze tot uitstekende resultaten met als absoluut hoogtepunt haar derde plaats in het Franse Flamanville achter winnares Lucinda Brand en Marie Schreiber (Lux.). Komend weekend een nieuwe confrontatie tussen het drietal in het WK in het Tsjechische Tabor.

De eindstand van de Wereldbeker 2023-2024 beloften vrouwen: 1. Leonie Bentveld 222 punten; 2. Zoë Backstedt 214; 3. Marie Schreiber 202.

In totaalklassementen elite- en beloftenvrouwen werd Bentveld vijfde achter Alvarado, Puck Pieterse, Lucinda Brand en Fem van Empel. 

 

 
Button