Nieuwsarchief
/

Laurens Sweeck wint Ethias Cross in Eeklo

Het Europese veldritseizoen werd afgetrapt in Eeklo. Laurens Sweeck was de eerste winnaar. Eli Iserbyt leek in de finale de koers naar zich toe te trekken, maar werd gecounterd door Sweeck. Quinten Hermans werd derde.

Beste Nederlander was Lars van der Haar (foto) op een elfde plaats. Corné van Kessel werd twaalfde.

Bij de vrouwen werd de Nederlandse dames één en twee: Maud Kaptheijns won voor Inge van der Heijden. Shirin van Anrooij werd vijfde.

Bij de nieuwelingen-meisjes won Julia Kopecky voor de Belgische Xenna De Bruyckere en Jony Van Den Eijnden.

Ethias Cross

Eeklo was de eerste cross in een reeks van acht wedstrijden. Over de Ethias Cross, voorheen de Brico Cross, wordt geen klassement opgemaakt. De volgende wedstrijden zijn: Meulebeke (05/10), Kruibeke (12/10), Beringen (26/10), Essen (07/12), Bredene (30/12), Maldegem (05/02) en het Nederlandse Hulst (16/02). De wedstrijden worden live uitgezonden op VTM.

Gosse

Gosse van der Meer reed net als vorig seizoen zijn eerste crossen in China. De Surhuizumer reed in Qianse Trophy Aohan naar een vijfde plaats. Vandaag werd hij in Fengfeng Station zevende. Beide crossen werden gewonnen door de Belg Yannick Peeters. Bij de vrouwen won de Belgisch Joyce Vanderbeken twee keer. Elodie Kuypers werd achtste en vijfde.