Nieuwsarchief
/

Kröger wint op een geweldige wijze de etappe in Surhuisterveen

Kröger wint op een geweldige wijze de etappe in Surhuisterveen

SURHUISTERVEEN – Donderdag 11 april waren beide gemeenten Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel de gastheren van het internationale vrouwenpeloton voor de Healthy Ageing Tour. De tweede etappe, de langste etappe in Healthy Ageing Tour, kende een mooie route door beide gemeentes. Met als scherprechters zoals de Ieswei nabij Jistrum en de Krûswei onder Harkema, hadden de vrouwen een pittige wedstrijd voor de wielen.

Bij het verlaten van de gemeente Tytsjerksteradiel kreeg de wedstrijd drie koploopsters. In de kop zat de Friezin Nicole Steigenga uit Exmorra met twee Duitse dames Mieke Kröger en Romy Kasper. De drie dames werkten uitstekend samen waardoor ze tot diep in de finale bij elkaar konden blijven. Het peloton liet het allemaal toe en liet de dames rijden. De koploopsters hadden een maximale voorsprong van vier minuten.

Met nog 24 kilometer te rijden tot aan de finish waren het de vrouwen van Boels-Dolmans onder aanvoering van wereldkampioen en olympisch kampioen Anna van der Breggen, die probeerden om de koploopsters terug te halen. Dit lukt tot zo'n 14 seconden. De koploopsters stonden ook niet stil en door het hoge tempo moest het talent uit Exmorra, Nicole Steigenga met nog 10 kilometer te rijden, Mieke Kröger en Romy Kasper laten gaan. Lea Lin Teutenberg probeerde voor de sprintster Kirsten Wild in het peloton nog wat ijzers uit het vuur te halen maar zonder succes.

Mieke Kröger en Romy Kasper reden met een geringe voorsprong voor het peloton uit. In de plaatselijke rondes door Boelenslaan keek het peloton continu in de rug maar konden geen vuist maken om de beide Duitse dames terug te halen. De voorsprong was inmiddels weer opgelopen naar 23 seconden en met nog 2,5 kilometer te gaan reed Mieke Kröger op de Warreboslaan weg van Romy Kasper. Kasper zag de tijdrijdster Kröger pas terug na de finish. Kröger wist zo op een geweldige manier de tweede etappe te winnen. De tweede plaats was er voor Romy Kasper die het peloton voor bleef en de sprint van het peloton voor de derde plaats werd gewonnen door de Belgische Jolien D'Hoore.

Mieke Kröger was zeer blij met haar overwinning in Surhuisterveen. “We hebben volle bak gereden en we hadden een goede samenwerking”, zei Kröger na afloop. “Het voelt geweldig.”

 
Button