Nieuws
/

Koninklijke onderscheiding voor Corry Helfrich

Koninklijke onderscheiding voor Corry Helfrich

Koninklijke onderscheiding voor Corry Helfrich

Corry Helfrich-Hiemstra uit Surhuisterveen is dinsdagavond benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De koninklijke onderscheiding met bijbehorende versierselen werd mevrouw Helfrich opgespeld door burgemeester Gerben Gerbrandy van de gemeente Achtkarspelen. De uitreiking van het lintje vond plaats in de kantine van korfbalvereniging It Fean.

In clubhuis De Ynrinner was een feestelijke bijeenkomst ter ere van het zestigjarig bestaan van kv It Fean. Corry Helfrich is al meer dan 45 jaar en tot op de dag van vandaag vrijwilliger van de korfbalvereniging.

Corry Helfrich (62) werd niet alleen voor haar grote inzet als vrijwilliger voor korfbalvereniging It Fean onderscheiden (zij is/was onder andere jeugdtrainer, scheidsrechter, bestuurslid, lid van de technische commissie en draaide kantinediensten). Ook kreeg ze het lintje voor haar jarenlange inzet voor Tennisvereniging Surhuisterveen en omstreken (TSO) en haar vrijwilligerswerk voor openluchtzwembad Wettervlecke.

Bij de tennisvereniging was mevrouw Helfrich onder andere bestuurslid, beheerde de ledenadministratie en was redactielid voor het clubblad. Bij zwembad Wettervlecke is zij bestuurslid en regelt ze de voorverkoop van leskaarten en abonnementen en de barbecue voor vrijwilligers. Ook leidt Corry Helfrich de sport- en speldagen en voert functioneringsgesprekken.

Corry is de echtgenote van Albert Helfrich, de voorzitter van de Feanster wielerevenementen.

Foto: Corry Helfrich-Hiemstra en burgemeester Gerben Gerbrandy, die met ingang van 14 januari 2019 stopt als burgemeester van de gemeente Achtkarspelen. Foto Trienke Brouwer

www.itfean.nl / www.wettervlecke.nl

 
Button