Nieuwsarchief
/

Koers kort: Marianne Vos, Chris Froome en de veldrijders

Koers kort: Marianne Vos, Chris Froome en de veldrijders

Koers kort: Marianne Vos, Chris Froome en de veldrijders

Marianne Vos moest vandaag in de derde etappe van de Woman’s Tour of Britain de koers verlaten na een valpartij. Vos was leidster in het algemeen klassement.

Chris Froome mist dit jaar de Tour de France. Het bericht werd bevestigd door teammanager Dave Brailsford van Team Ineos. De Brit kwam vandaag tijdens de verkenning van de tijdrit in het Critérium du Dauphiné zwaar ten val. De viervoudige winnaar van de Tour de France won in 2016 de Profronde van Surhuisterveen.

Veldrijden

Tim Merlier rijdt vanaf deze week voor Corendon-Circus, de ploeg van Mathieu en David van der Poel. Merlier finishte vandaag als tweede in de 1e etappe van de Baloise Belgium Tour. Fabio Jakobsen werd derde. In de winter rijdt Merlier vanaf 1 januari  a.s. voor Pauwels Sauzen-Vastgoedservice.

Toon Aerts, Belgisch kampioen veldrijden, heeft zijn contract bij de ploeg Sven Nys, Telenet Fidea Lions, verlengd tot 2022,

De Superprestige veldrit van Gieten wordt dit jaar verreden op zondag 13 oktober. De Drentse organisatie heeft van datum geruild met Zonhoven. De Belgische Superprestige wedstrijd wordt verreden op 8 december. “Zonhoven wilde graag ruilen”, meldt Jantienus Warners.

 

 
Button