Nieuwsarchief
/

Kirsten Wild sprint iedereen naar huis in Musselkanaal

Kirsten Wild sprint iedereen naar huis in Musselkanaal

MUSSELKANAAL – Na een prachtige etappe gisteren in de Friese Wouden met start en finish in Surhuisterveen was vandaag het vrouwenpeloton neergestreken in Musselkanaal. De etappe in Musselkanaal in het kader van de Healthy Ageing Tour was de derde etappe van de rittenkoers. Het werd wederom een enerverende etappe in het Groningse lintdorp. De vrouwen moesten 124 kilometer wegtrappen en dat was voor velen in het peloton lastig. Mede omdat de wedstrijd door Tytsjerksteradiel en Achtkarspelen gisteren al goed was voor een kleine 134 kilometer.

De wind deed ook vandaag z'n werk op de Groningse vlaktes. De formatie van Boels-Dolmans nam het heft in handen en zorgde er voor dat bijna de complete ploeg in de kopgroep was vertegenwoordigd. De leidster van het algemeen klassement, Lotta Lepistö, had samen met haar ploeggenote van Trek-Segafredo, Ellen van Dijk, zitting genomen in de kop van de wedstrijd. In de kopgroep waren ook Lisa Brennauer en Kirsten Wild aangesloten, waardoor de kopgroep een hele sterke was. Het team van de winnares in Surhuisterveen, Mieke Kröger, Team Virtu, waar ook Anouska Koster voor rijdt, hadden de slag gemist. Team Virtu had alleen de Italiaanse Guarischi mee en hierdoor was de basis smal en moest team Virtu in de achtervolging op de kopgroep van 24 rensters. De achtervolgende groep kwam terug tot 30 seconden en met die wetenschap verhoogde de kopgroep het tempo flink en daarmee de voorsprong.

Op zo'n 25 kilometer voor het einde was het de Luxemburgse kampioen Christine Majerus die demarreerde. Majerus reed onverstoorbaar door en reed zo'n minuut van haar achtervolgers weg. Met de straffe (tegen) wind en de vermoeidheid werd het voor Majerus een lastige klus. De achtervolgende groep voelde dit en ook haar ploeggenoten. Anna van der Breggen en Amy Pieters probeerden los te komen van de achtervolgende groep. Ze kwamen dichter bij Majerus maar niet los. Hierdoor werd Christine Majerus op zo'n 4 kilometer voor de meet ingerekend. De sprint kon worden ingeleid na nog een aantal demarrages van onder meer Amy Pieters, Jolien D'Hoore en ook Anne van der Breggen. Kirsten Wild zat goed gepositioneerd en sprintte met een aantal fietslengtes voorsprong naar de winst in Musselkanaal.

Morgen strijkt het peloton neer op het Hoge Land in Winsum voor een tijdrit en 's middag is er een etappe van Wolvega naar Heerenveen.

 
Button