Nieuwsarchief
/

Kidsday met tv-kok Pierre Wind

Kidsday met tv-kok Pierre Wind

Kidsday met tv-kok Pierre Wind

De Kidsday is op vrijdag 5 juli a.s. de aftrap van de Feanster Wielerweek. De Kidsday wordt georganiseerd in samenwerking met het Regionaal Orgaan verkeersveiligheid Fryslân (ROF). De dag staat ook dit jaar in het teken van verkeersveiligheid en gezondheid. Topkok en tv persoonlijkheid Pierre Wind neemt de kinderen mee in de wereld van eten. De verkeersveiligheidspartners van het ROF doen dit op hun beurt met de verkeersveiligheid.

Tijdens de Kidsday wordt de nieuwe fietssimulator van de Responsible Young Drivers (RYD) gelanceerd. Deze fietssimulator zal worden ingezet om iedereen bewust te maken wat de gevaren zijn van het fietsen met afleiding. Tegenwoordig is de telefoon niet meer weg te denken. Helaas ook niet in het verkeer. De simulator helpt om de bewustheid te bevorderen en boetes te verminderen. Vanaf 1 juli zal de politie ook een boete uitschrijven van € 95,- voor het gebruik van de telefoon op de fiets.

De groepen 8 van de basisscholen uit Surhuisterveen en de regio komen naar het Torenplein. Een kleine 250 kinderen zullen deelnemen aan de workshops.

 
Button