Nieuwsarchief
/

Juniore Leonie Bentveld naar Pauwels Sauzen-Bingoal

Juniore Leonie Bentveld naar Pauwels Sauzen-Bingoal

Juniore Leonie Bentveld naar Pauwels Sauzen-Bingoal

Pauwels Sauzen - Bingoal heeft er een raspaardje bij: de Nederlandse juniore Leonie Bentveld, meldt de Belgische formatie op haar website. De viervoudige nationale kampioene sluit vandaag per direct bij ons aan, en tekende een contract tot eind 2024 met optie voor nog eens twee seizoenen extra.

Leonie Bentveld (Burgum, Friesland) is pas zestien jaar, maar heeft in haar jonge wielercarrière wel al vier achtereenvolgende nationale titels behaald. Ze werd bovendien tweede in het eindklassement van de Helen 100 Trophy, het regelmatigheidscriterium voor meisjes-juniores in de X2O Badkamers Trofee. Dat klaarde Leonie ... als nieuwelinge, tegen twee jaar oudere meisjes. Eindwinnares toen was trouwens onze huidige beloftewereldkampioene Fem van Empel. Komende winter crost Leonie nog in de juniorescategorie, daarna stapt ze over naar de beloften.

Leonie Bentveld: “Ik reed tot nu bij opleidingsteams, maar ik wil proberen om in mijn carrière ooit profrenster te worden. Het is dus heel mooi nieuws dat ik bij een ploeg als Pauwels Sauzen - Bingoal terecht kom. Dit team heeft naast zijn mannen ook veel vrouwen en veel jongeren, en ook verschillende Nederlanders. Dat wordt fijn, denk ik. Ik kijk al uit naar de Wereldbeker van volgend seizoen, want die heeft vanaf nu aparte wedstrijden voor de junioren. Daarin zou ik goed willen presteren, net als in de kampioenschappen voor junioren.”

Teammanager Jurgen Mettepenningen: “Uiteraard ben ik blij dat een groot talent als Leonie ons team komt vervoegen. Dit bewijst dat we blijven inzetten op jeugd en dus blijven scouten naar jong talent. Zo willen we de continuïteit binnen ons team behouden. Ook bij de dames, want onze dameskern blijft aan belang winnen. Ik kijk er al naar uit om te zien hoe Leonie zich binnen ons team verder zal ontwikkelen, en ben nu al benieuwd naar wat ze komend seizoen in de kampioenschappen kan laten zien.”

Bron: www.psuwelssauzen-bingoal.be

 
Button